Βεργάδι στιφάδο από την ταβέρνα Σκλημπόσιος

Βεργάδι στιφάδο από την ταβέρνα Σκλημπόσιος

Βεργάδι στιφάδο από την ταβέρνα Σκλημόσιος...

Cheese cake με σύκα και ελληνικά τυριά

Cheese cake με σύκα και ελληνικά τυριά

Του σεφ Γιώργου Καλομοιρόπουλου

Τα σύκα έχουν ευρύτερη γκάμα χρλησης στην κουζίνα μας

Καλαμάρι γεμιστό με κατσικίσιο τυρί, πιπεριές & ούζο

Καλαμάρι γεμιστό με κατσικίσιο τυρί, πιπεριές & ούζο

Ο βασιλιάς του καλοκαιριού ίσως δεν χρειάζεται περισσότερες συστάσεις. Μαγειρευτό, στο τηγάνι ή στα κάρβουνα, το καλαμάρι αποτελεί τον ιδανικό συνοδευτικό μεζέ για ουζάκι πλάι στο κύμα.

Καρυδόπιτα από την  Κυρά-Βούλη

Καρυδόπιτα από την Κυρά-Βούλη

Καρυδόπιτα, μια γλυκιά συνταγή από τη κυρά-Βούλη στα Άνω Δολιανά.
Κοντοσούβλι της κρίσης

Κοντοσούβλι της κρίσης

Κείμενο: Ελένη Α. Παπαδοπούλου | Φωτογραφία: Ελένη Α. Παπαδοπούλου


Κοντουσούβλι στη γάστρα από την Κα Παπαδοπούλου


Λαβράκι στη λαδόκολα με λαχανικά

Λαβράκι στη λαδόκολα με λαχανικά

του σεφ Γιώργου Καλομοιρόπουλου
Το λαβράκι ή «λύκος της θάλασσας» είναι ένα ψάρι εκλεκτής νοστιμιάς. Το ωραίο, λευκό και κρουστό κρέας του το ανάγει σε ένα από τα κορυφαία θηράματα των ελληνικών θαλασσών. Ζει στις ακτές της θάλασσας αλλά και στις όχθες των ποταμών, καθώς έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζεται σε διάφορα επίπεδα αλμυρότητας. Όταν το λαβράκι μας είναι του γλυκού νερού, θα χρειαστεί να το αλατίσουμε περισσότερο Ένα πλήρες γεύμα, γευστικότατο, ελαφρύ και υγιεινό, με όλα τα αρώματα της Μεσογείου. Το ξύσμα λεμονιού μαζί με τα ντοματίνια, το κρασί και τη μαραθόριζα αποτελούν ιδανικό συνδυασμό για το μαγειρευτό ψαράκι. Η φρεσκάδα του λεμονιού και το άρωμα του μάραθου απογειώνουν τη γεύση του φαγητού μας, που ταιριάζει ιδανικά με ουζάκι ή λευκό κρασί.
Μπακαλιάρος µε άγρια χόρτα

Μπακαλιάρος µε άγρια χόρτα

Μπακαλιάρος µε άγρια χόρτα από το βιβλίο "Παραδοσιακές Συνταγές της Αρκαδίας" της Θηρεσίας Κοντογιάννη.
Μύδια της Σαρακοστής

Μύδια της Σαρακοστής

Νηστίσιμη συνταγή για τους απαιτητικούς της γεύσης. Νηστεία άλλωστε δεν σημαίνει αποχή από καθαρές, εκλεπτυσμένες γεύσεις. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, ιδανική για ένα γνήσιο κι απλό νηστίσιμο γεύμα.

Νηστίσιμο κέικ με μήλο, καρύδι και μπαχάρια

Νηστίσιμο κέικ με μήλο, καρύδι και μπαχάρια

Μια εξαιρετική γλυκιά συνταγή που εκτός από νηστίσιμη,

είναι εύκολη, ελαφριά και με χαμηλά λιπαρά.

Πορτοκαλόπιτα από την Κυρά-Βούλη

Πορτοκαλόπιτα από την Κυρά-Βούλη

Πορτοκαλόπιτα από το παραδοσιακό γλυκό Κυρά-Βούλη στα Δολιανά
Πρασοτήγανα

Πρασοτήγανα

Παραδοσιακή συνταγή με κρέας, πράσα.....

Σούπα από Μακεδονικό χαλβά μελιού και παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης

Σούπα από Μακεδονικό χαλβά μελιού και παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης

Μια συνταγή του Γιάννη Καπασάκη, Εκαπιδευτή chef στη σχολή μαγειρικής Le Monde
Πρωτότυπο, εύκολο, νόστιμο και κυρίως με δυνατότητα να πειραματιστείτε και να παίξετε με τις αγαπημένες σας γεύσεις. Τα υλικά από μόνα τους δεν παραπέμπουν σε Χριστουγεννιάτικο γλυκό. Η σύνθεσή τους όμως, δημιουργεί ένα αποτέλεσμα που δένει εξαιρετικά με το πνεύμα των γιορτινών ημερών.
Φρέσκες ταλιατέλες παρεΐστικες...

Φρέσκες ταλιατέλες παρεΐστικες...


Νομίζουμε ότι είναι μπελάς και αποφεύγουμε να φτιάχνουμε σπιτικά ζυμαρικά. Στην πραγματικότητα, θα τους αφιερώσετε ένα βραδάκι, τιμωρώντας τις βλαβερές εκπομπές της τηλεόρασης. Θα γλιτώσετε μια μέρα πλύσης εγκεφάλου και θα γευτείτε με την παρέα 6 ατόμων, υπέροχες ταλιατέλες απ’ τα χεράκια σας, με ολόφρεσκη σάλτσα ντομάτας και αρωματική γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα.

Χοιρινό με άγρια χόρτα από την ταβέρνα Σκλημπόσιος

Χοιρινό με άγρια χόρτα από την ταβέρνα Σκλημπόσιος

Χοιρινό πανσέτα με άγρια χόρτα του βουνού από την ταβέρνα Σκλημπόσιος...