Παστέλι στα λεμονόφυλλα

Υλικά (για 120 κομμάτια):

  • 500 γρ. μέλι Τήνου
  • 500 γρ. σουσάμι καθαρισμένο
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • Ξύσμα λεμονιού
  • Φύλλα λεμονιάς πλυμένα και στεγνωμένα

Βάζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη και το μέλι και τα ζεσταίνουμε να λιώσουν. Κατόπιν προσθέτουμε το σουσάμι και αφήνουμε να ψηθεί για ένα τέταρτο της ώρας περίπου. Παίρνουμε μία κουταλιά από το μείγμα και τη ρίχνουμε σε ένα ποτήρι με κρύο νερό. Αν είναι σφιχτό, σημαίνει ότι είναι έτοιμο, οπότε το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Βρέχουμε μια ξύλινη επιφάνεια και στρώνουμε το παστέλι με τα χέρια ή με ξύλινο κύλινδρο, προσέχοντας να έχει παντού το ίδιο πάχος. Κόβουμε μπακλαβαδωτά κομμάτια και τα τοποθετούμε πάνω στα φύλλα της λεμονιάς. Διατηρείται στο ψυγείο. Αυτό το ξέρατε; Το παστέλι σε λεμονόφυλλα είναι από τα πιο συνηθισμένα γλυκά των γάμων, «για να είναι η ζωή των νεόνυμφων γλυκιά σαν το μέλι».

0
Shares

Σας αρέσει το site μας?

Ακολουθήστε μας στα social και δεν θα το μετανιώσετε...

0
Shares