5 + 1 Χειμερινοί Προορισμοί στην Ελλάδα

5 + 1 Χειμερινοί Προορισμοί στην Ελλάδα

Ντυμένοι στα λευκά με τη ζεστασιά του τζακιού και διάχυτη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα επιλέξαμε για εσάς τους αγαπημένους μας προορισμούς για χειμερινά ταξίδια.

Φωτογραφίζοντας τοπία ξακουστής ομορφιάς, ορεινά γραφικά χωριά και φιλόξενους ανθρώπους σάς προτείνουμε 5+1 χειμερινές επιλογές για ολιγοήμερες διακοπές στις γιορτές και όχι μόνο.

Γιατί Ελλάδα το χειμώνα σημαίνει καθαρό οξυγόνο στα βουνά, καλό φαγητό, παιχνίδι στο χιόνι και ζεστή φιλοξενία!

Καστάνιτσα - Με τη γλύκα του κάστανου

Καστάνιτσα - Με τη γλύκα του κάστανου

Κείμενο - Φωτογραφίες: Ιωάννα Παραβάλου

Ένα ταξιδάκι αυτή την εποχή στις πλημμυρισμένες από κάθε λογής δέντρα πλαγιές του περήφανου Πάρνωνα είναι εμπειρία μοναδική! Προορισμός μας η Καστάνιτσα, ένα χωριό-στολίδι, που σε κερδίζει με το ιδιαίτερο χρώμα και την ομορφιά του, αλλά και τις λαχταριστές γεύσεις˙ πρωταγωνιστής είναι το εξαιρετικής ποιότητας κάστανο, για το οποίο φημίζεται.

Τα τρένα που φύγαν - Ταξιδεύοντας στην τροχιά του ατμού

Τα τρένα που φύγαν - Ταξιδεύοντας στην τροχιά του ατμού

Κείμενο: Φαίδρα Μαυρογιώργη Φωτογραφίες: Βαγγέλης Ρασσιάς

Αρκεί να περπατήσεις την παλιά σιδηροδρομική γραμμή της Πελοποννήσου για να ταξιδέψεις πίσω στο 1880. Ένας κρυμμένος ανεκμετάλλευτος θησαυρός βρίσκεται ακριβώς δίπλα από την Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα την γκρίζα άσφαλτο. Μια διαδρομή γεμάτη πράσινο, με θέα τον Σαρωνικό, μπορεί να σε ταξιδέψει από την Αθήνα μέχρι τους Μύλους Αργολίδας.