5 + 1 Χειμερινοί Προορισμοί στην Ελλάδα

5 + 1 Χειμερινοί Προορισμοί στην Ελλάδα

Ντυμένοι στα λευκά με τη ζεστασιά του τζακιού και διάχυτη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα επιλέξαμε για εσάς τους αγαπημένους μας προορισμούς για χειμερινά ταξίδια.

Φωτογραφίζοντας τοπία ξακουστής ομορφιάς, ορεινά γραφικά χωριά και φιλόξενους ανθρώπους σάς προτείνουμε 5+1 χειμερινές επιλογές για ολιγοήμερες διακοπές στις γιορτές και όχι μόνο.

Γιατί Ελλάδα το χειμώνα σημαίνει καθαρό οξυγόνο στα βουνά, καλό φαγητό, παιχνίδι στο χιόνι και ζεστή φιλοξενία!

O κύκλος της συγχώρεσης ∆ευτέρα του Πάσχα στο Σελεγούδι

O κύκλος της συγχώρεσης ∆ευτέρα του Πάσχα στο Σελεγούδι

Κείμενο - Φωτογραφίες: Μάρω Κουρή

Εξερευνώντας τον τόπο µου για να ανακαλύψω άγνωστα έθιµα, τα οποία εισάγω στα σεµινάρια φωτορεπορτάζ, στη «µυστική» Μάνη βρίσκω έναν θησαυρό, στα 450 µ. υψόµετρο του όρους Πρωτάς στην οροσειρά του Ταϋγέτου. Οι κάτοικοι του χωριού Σελεγούδι συνεχίζουν από γενιά σε γενιά να τηρούν κάθε ∆ευτέρα του Πάσχα τον κύκλο της συγχώρεσης ή της αγάπης – το φωτεινό µήνυµα της Ανάστασης. Το όνοµα του χωριού θυµίζει χαρακτηριστικά το «σε λόγου θείου», µας λέει ο υποστράτηγος εν αποστρατεία Βασίλειος Χειλάκος,  που µε µεράκι συλλέγει ένα ιστορικό αρχείο έρευνας σχετικό µε το Σελεγούδι, τις γύρω περιοχές και τις παραδόσεις τους.

Αναστενάρια Αγίας Ελένης Ο χορός της αγάπης

Αναστενάρια Αγίας Ελένης Ο χορός της αγάπης

Κείμενο: Θάλεια Νουάρου - Φωτογραφίες: Θάλεια Νουάρου, Πολυδεύκης Ασωνίτης

«Εµείς εδώ δεν ήρθαµε να φάµε και να πιούµε, µόνο σας αγαπήσαµε κι ήρθαµε να σας δούµε…»

Μαραθωνοδρόµοι Αργολίδας  Φάρµακο είναι  ο καλύτερός µας εαυτός

Μαραθωνοδρόµοι Αργολίδας Φάρµακο είναι ο καλύτερός µας εαυτός

Κείμενο: Όλγα Ιωαννίδη

Μαραθώνιος. Ένα άθληµα αντοχής, υποµονής, πίστης και στρατηγικής. Ένα αγώνισµα που έγραψε τις πρώτες λαµπρές σελίδες του ελληνικού αθλητισµού στους σύγχρονους Ολυµπιακούς Αγώνες. Στα χνάρια του Φειδιππίδη, του Σπύρου Λούη αλλά και µε ίνδαλµα τον Χαϊλέ Γκεµπρεσελασιέ, οι «Μαραθωνοδρόµοι Αργολίδας» µε υποδέχτηκαν µε ένα πλατύ χαµόγελο για να µοιραστούµε τις προσωπικές τους ιστορίες και να ξετυλίξουµε µαζί την ιστορία του συλλόγου.

∆ραµινή κουζίνα Η πολυσυλλεκτική

∆ραµινή κουζίνα Η πολυσυλλεκτική

Κείμενο - Φωτογραφίες: Ιωάννα Βενιέρη

Η ανείπωτη οµορφιά της ξεδιπλώνεται στα βαθύσκιωτα δάση και τα ατίθασα ποτάµια της, στις κατάλευκες πλαγιές του Φαλακρού όρους, στους εντυπωσιακούς καταρράκτες, αλλά και στα τόσα γραφικά χωριά της… Ωστόσο, υπάρχει ακόµα ένας ισχυρός λόγος που σε καλεί να επισκεφθείς τη ∆ράµα: είναι οι πολυσυλλεκτικές γεύσεις της και τα εκλεκτά κρασιά της, που παράγονται στα υπερσύγχρονα οινοποιεία της περιοχής.