Οκτ09

Μια Στάση Εδώ #113

Μια Στάση Εδώ #113

Φωτογραφία: Justin Hofman - Wildlife Photographer of the year

Aν ξαφνικά κάθε άνθρωπος εξαφανιστεί από τη Γη, 50 εκατοµµύρια χρόνια µετά, το µόνο ίχνος ολόκληρης της ανθρώπινης ύπαρξης θα είναι τα πλαστικά µπουκάλια και κοµµάτια από σπασµένα γυαλιά. 

Αντίθετα, µόλις 20 χρόνια µετά, ο αέρας θα είναι πολύ καθαρότερος κι η Γη θα ανακάµψει διεκδικώντας ό,τι έχουµε χτίσει επάνω της. Ο σύγχρονος άνθρωπος υπάρχει στη Γη τα τελευταία 6 δευτερόλεπτα, αναλογικά µε το σύνολο της ζωής του πλανήτη, και το 2050 θα χρειάζονται τρεις πλανήτες για να παρέχουν τους φυσικούς πόρους που απαιτούνται για να διατηρήσουµε τον σηµερινό τρόπο ζωής, στον δυτικό κόσµο.

Ο άνθρωπος µολύνει το νερό πιο γρήγορα από ό,τι η φύση µπορεί να το ανακυκλώσει, τη στιγµή που η ανθρωπότητα βασίζεται στο 0,5% των υδάτινων πόρων, για όλες τις ανάγκες του οικοσυστήµατος σε φρέσκο νερό.

Σήµερα σχεδόν 1 δισεκατοµµύριο άνθρωποι υποσιτίζονται και άλλο 1 δις πεινούν, ενώ 5 δις άνθρωποι παγκοσµίως είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Περισσότεροι από 1 δις άνθρωποι εξακολουθούν να µην έχουν πρόσβαση σε καθαρό πόσιµο νερό.