Μαρ26

Και όµως γυρίζει!

Κατηγορία: Sotosblog

Και όµως γυρίζει!

Η  ∆ηµοκρατία πρέπει να γυρίσει στη χώρα που την γέννησε, ώστε να µπορούσε η γενέτειρα να την διδάσκει κιόλας ευθυτενώς· µε αυτοπεποίθηση, αυτοκυριαρχία, υπερηφάνεια και γνήσια πνευµατικά δικαιώµατα

Νοε02

Τώρα αρχίζουν όλα

Κατηγορία: Sotosblog

Όλο αυτή την προεκλογική περίοδο έγραφα στο μπλογκ μου (http://sotosblog.wordpress.com) κείμενα με ύφος και σκεπτικό ανθρώπου, που γνωρίζει εκ των προτέρων το αποτέλεσμα των εκλογών. Ομοίως για τις τελευταίες, τις επαναληπτικές και για τις πρώτες, τις προηγούμενες.

Νοε02

Ρογκ ο Ανάξιος

Κατηγορία: Sotosblog

Επειδή κανένας Ρογκ δεν μπορεί –που να κοπανιέται ανάποδα– να αμφισβητήσει τη γενέτειρα των Ολυμπιακών και όχι μόνον, λίγο ενοχλήθηκα ως Νεοέλληνας για την φράση ότι, με την Ολυμπιάδα του Λονδίνου, οι Αγώνες επιστρέφουν στο σπίτι τους –την εκ των υστέρων διευκρίνιση της Δ.Ο.Ε. την ακούω σαν μουσική για ανελκυστήρες. Αν κάπου ενοχλήθηκα περισσότερο, είναι ως πολίτης του κόσμου, επειδή η δήλωση αυτή προσέβαλε τους Κινέζους· και κατ’ επέκταση όλη την Οικουμένη.

Νοε02

Τριακόσιοι πλας…

Κατηγορία: Sotosblog

Με το που ξέσπασε η κρίση, εύκολα μπορούσε να προβλέψει κανείς την ποσότητα της ιλύος, που  θα έβγαινε στην επιφάνεια από το βυθό, όπου ή κρυβόταν ή είχαμε καταφέρει να την καταχωνιάσουμε. Χρειάσθηκε μόνο λίγος χρόνος για να δικαιωθούν τέτοιες προβλέψεις από τις πρώτες κιόλας αντιδράσεις. Σκάνδαλα, επίορκοι, ανομίες, κυκλώματα, παράσιτα, πάσης φύσεως βρόμα βγήκε στη φόρα, κάθε λογής άπλυτα, αλλά και κάθε είδους πονηρία και ανοησία.