Ιουλ30

Μνημόνιο Συνεργασίας για τις Επετειακές Δράσεις 1821-2021 μεταξύ Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού και Τράπεζας Πειραιώς

Κατηγορία: Τελευταία Νέα

Μνημόνιο Συνεργασίας για τις Επετειακές Δράσεις 1821-2021 μεταξύ Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού και Τράπεζας Πειραιώς
Μνημόνιο συνεργασίας με σκοπό την προώθηση σε όλες τις εστίες του ομογενειακού Ελληνισμού του Προγράμματος Επετειακών Δράσεων της Τράπεζας Πειραιώς στο πλαίσιο του εθνικού εορτασμού της Επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, υπογράφηκε σήμερα μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών και της Τράπεζας Πειραιώς.
 
Το μνημόνιο υπέγραψαν από πλευράς Υπουργείου Εξωτερικών ο κ. Κωνσταντίνος Βλάσης, Υφυπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα στον Απόδημο Ελληνισμό και ο κ. Γεώργιος Χαντζηνικολάου, Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού κ. Γιάννης Χρυσουλάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χρήστος Μεγάλου.
 
Η Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο του εθνικού εορτασμού της Επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, έχει σχεδιάσει και πραγματοποιεί Πρόγραμμα Επετειακών Δράσεων σε συνεργασία με επιστημονικά ιδρύματα και φορείς, το οποίο περιλαμβάνει δράσεις εκδοτικές, εκπαιδευτικές, επιστημονικές, καλλιτεχνικές, συνέδρια, ημερίδες, εκθέσεις και τοπικές εορταστικές εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες με στόχο την ανάδειξη της σημασίας και του ιστορικού βάρους της επετείου.
 
Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού θα παρουσιάσει τις δράσεις αυτές στις εστίες του απόδημου ελληνισμού, προκαλώντας παράλληλα την ενεργοποίηση των ομογενών μέσω της συμμετοχής τους σε αυτές. Όλες οι δράσεις ψηφιοποιούνται και θα διατεθούν στην ομογένεια σε ψηφιακή μορφή.
 
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Βλάσης εξέφρασε «την ιδιαίτερη χαρά του για τη συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς στην κατάρτιση ενός προγράμματος εκδηλώσεων, οι οποίες θα αναδείξουν άγνωστες ιστορικές πτυχές σημαντικών προσωπικοτήτων και καθοριστικών γεγονότων στην πορεία του Αγώνα της Ανεξαρτησίας, αλλά και στη μετέπειτα εξέλιξη του Ελληνικού κράτους. Σειρά δράσεων και εκδηλώσεων που θα προβάλλουν τη σημασία και το ιστορικό βάρος της επετείου των 200 ετών από την έναρξη του Αγώνα της Παλιγγενεσίας θα ταξιδέψουν, είτε ψηφιακά είτε δια ζώσης, σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτή η πρωτοβουλία θα αποτελέσει άλλη μία ευκαιρία οι
απανταχού Έλληνες να γίνουν συμμέτοχοι και κοινωνοί μίας σπουδαίας στιγμής για το Έθνος μας».
 
Ο κ. Γεώργιος Χαντζηνικολάου, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς, δήλωσε ότι «το ορόσημο των 200 ετών ελεύθερου ελληνικού κράτους δεν είναι μια ευκαιρία συμβατικών επετειακών εορτασμών. Είναι μια ιστορική στιγμή εθνικής αυτογνωσίας, αναστοχασμού, επαναπροσέγγισης και ερμηνείας με σύγχρονο και ψύχραιμο βλέμμα, των μεγάλων στιγμών της δύσκολης όσο και θαυμαστής αυτής πορείας. Μιας πορείας που οδήγησε στην Ελλάδα του σήμερα. Και όλοι εμείς, οι κληρονόμοι αυτών των μεγάλων στιγμών και διαχειριστές του σήμερα, έχουμε ευθύνη απέναντι στο μέλλον που είναι άρρηκτα δεμένο με το παρελθόν».
 
Ο Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού κ. Γιάννης Χρυσουλάκης δήλωσε ότι «είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς να διαθέσουμε σε ψηφιακή μορφή σε όλους τους ομογενείς μας, όπου γης, ένα μεγάλο αριθμό επετειακών δράσεων για τον εορτασμό των 200 ετών από το 1821. Ευχαριστούμε την Τράπεζα Πειραιώς που μας εμπιστεύτηκε αυτό το σπουδαίο υλικό».
 
Το Πρόγραμμα Επετειακών Δράσεων της Τράπεζας Πειραιώς πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (ΕΙΜ), τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (ΓΑΚ), την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Ίδρυμα «Τάκης Σινόπουλος-
Σπουδαστήριο Νεοελληνικής Ποίησης», τον κ. Νικόλαο Καραπιδάκη, καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου και Πρόεδρο της Εφορείας των Γενικών Αρχείων του Κράτους, την κυρία Άννα Pouradier Duteil - Λοϊζίδου, τ. διευθύντρια του Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς και επιστημονική ομάδα καθηγητών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών που αποτελείται από τον κ. Σέρκο Χαρουτουνιάν, καθηγητή Χημείας, τον κ. Κωνσταντίνο Τσιμπούκα, καθηγητή και διευθυντή στο Εργαστήριο Διοίκησης Γεωργικών Επιχειρήσεων και Εκμεταλλεύσεων του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, τον κ. Δημήτρη Παναγιωτόπουλο, Ιστορικό Υπεύθυνο Κέντρου Τεκμηρίωσης Ιστορίας της Ελληνικής Γεωργίας και τον κ. Ελευθέριο Νέλλα, Εργαστηριακό και Διδακτικό Προσωπικό (Ε.ΔΙ.Π) του Εργαστηρίου Διοίκησης Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων και Επιχειρήσεων.
 
Στις δράσεις του Προγράμματος περιλαμβάνονται:
 • Η έκδοση του ποιήματος «Ύμνος εις την Ελευθερίαν» του Διονυσίου Σολωμού, το οποίο μέσω και της συνεργασίας με την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, θα διατεθεί στην ανά την υφήλιο ελληνική ομογένεια, στις ελληνικές εκπαιδευτικές κοινότητες και εκκλησίες του εξωτερικού και στις λοιπές εστίες ελληνισμού.
 • Η έκδοση «Το 1821 και οι πρωταγωνιστές του» σε συνεργασία με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους.
 • Η συνδυαστική παράσταση της όπερας «Δέσπω» του Παύλου Καρρέρ και της χορογραφίας μπαλέτου «Ελληνικοί Χοροί» του Νίκου Σκαλκώτα από την Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) στο πλαίσιο του επετειακού προγράμματος της ΕΛΣ.
 • Η υποστήριξη του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου (ΕΙΜ) στη δημιουργία αναμνηστικού επίχρυσου και ορειχάλκινου μεταλλίου, εμπνευσμένου από τις συλλογές του ΕΙΜ.
 • Η υποστήριξη της πλωτής περιοδεύουσας έκθεσης του ΕΙΜ με μοναδικά ιστορικά κειμήλια και αρχειακό υλικό από τις πλούσιες συλλογές του Μουσείου, η οποία θα αναδεικνύει τη σημασία των ναυτικών δυνάμεων στον Αγώνα της Ανεξαρτησίας.
 • Η διοργάνωση περιοδικής έκθεσης του ΕΙΜ σε επιλεγμένα Μουσεία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς.
 • Η υποστήριξη διεθνούς συνεδρίου, που πραγματοποιεί το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), με θέμα «Η Ελληνική Επανάσταση στην εποχή των Επαναστάσεων (1776-1848). Επαναξιολογήσεις και συγκρίσεις».
 • Η υλοποίηση, σε συνεργασία με το ΕΚΠΑ, επιστημονικού προγράμματος και έκδοσης με θέμα τις «Όψεις της καθημερινότητας στις πόλεις της επαναστατημένης Ελλάδας: αγορές και διαμαρτυρίες», η διοργάνωση και έκδοση του υλικού έντεκα ημερίδων με κοινή θεματική «200 χρόνια ελληνικού κράτους. Απολογισμοί και προοπτικές», καθώς και η διοργάνωση διαλέξεων και η έκδοση του περιεχομένου ομιλιών 21 ομιλιών με θέμα: «21 ομιλίες για το 21».
 • Η έκδοση ποιητικής ανθολογίας για την Επανάσταση του 1821, σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Τάκης Σινόπουλος - Σπουδαστήριο Νεοελληνικής Ποίησης».
 • Έκδοση η οποία θα περιλαμβάνει τα «Γαλλικά Δελτία Ειδήσεων για την επανάσταση του 1821», σε συνεργασία με τους Νικόλαο Καραπιδάκη και Άννα Pouradier Duteil – Λοϊζίδου.
 • Έκδοση με θέμα «Μελέτη Αγροτικού τομέα στην Ελλάδα: 200 Χρόνια Ιστορίας. Μελλοντικές Προκλήσεις – Προοπτικές» σε συνεργασία με τους Σέρκο Χαρουτουνιάν, Κωνσταντίνο Τσιμπούκα και Δημήτρη Παναγιωτόπουλο.
 • Η διοργάνωση έκθεσης με τίτλο «Το ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα PLAYMOBIL» σε επιλεγμένα Μουσεία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς.
 
                                                           Αθήνα, 30 Ιουλίου 2020
Ιουλ16

Καλοκαίρι με χαμόγελα στο MARE WEST!

Κατηγορία: Τελευταία Νέα

Καλοκαίρι με χαμόγελα στο MARE WEST!
- ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ με διασκεδαστικές παιδικές ταινίες.
- Sports by DECATHLON με PILATES & POWER BODY προγράμματα για όλους.
- Πλήρης τήρηση των μέτρων ασφαλείας σε όλους τους χώρους του εμπορικού πάρκου.
 
*Κάθε Παρασκευή και Σάββατο από 17 Ιουλίου μέχρι και 8 Αυγούστου*
 
Το εμπορικό πάρκο Mare West, γίνεται για ένα ακόμη καλοκαίρι σημείο συνάντησης για μικρούς και μεγάλους με ένα κεφάτο πρόγραμμα δράσεων για όλους, στις άνετες εξωτερικές εγκαταστάσεις του.
Από τις 17 Ιουλίου μέχρι και τις 8 Αυγούστου, στο Πάρκο Δραστηριοτήτων & Αναψυχής του Mare West η DECATHLON υποδέχεται το κοινό τις Παρασκευές με sports activities στο ηλιοβασίλεμα, ενώ το Σάββατο τη σκυτάλη παίρνει το καθιερωμένο παιδικό σινεμά.
 
ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ: κάθε Σάββατο από τις 18 Ιουλίου έως και τις 8 Αυγούστου.
 
Η αγαπημένη καλοκαιρινή συνήθεια που σκορπά χαμόγελα στους νεαρούς επισκέπτες του MARE WEST επιστρέφει για τέταρτη χρονιά με αγαπημένες ταινίες για τους μικρούς φίλους του εμπορικού πάρκου σε ένα ονειρεμένο open air περιβάλλον.
 
Οι προβολές αυτή τη χρονιά θα γίνονται στο ειδικά χωροθετημένο σημείο στο Πάρκο Δραστηριοτήτων & Αναψυχής, τηρώντας συγκεκριμένο αριθμό ατόμων και όλα τα μέτρα προστασίας και υγιεινής.
 
Συγκεκριμένα, η είσοδος στον χώρο θα είναι ελεγχόμενη για έως 100 άτομα και στον κόσμο θα δίνεται με σειρά προτεραιότητας ειδικό βραχιολάκι για την είσοδό του. Οι προβολές θα ξεκινούν στις 20.30 οπότε και προτείνεται η προσέλευση νωρίτερα για τη διασφάλιση θέσης εισόδου στον χώρο.
 
Η πρώτη προβολή θα γίνει το Σάββατο 18 Ιουλίου, με την ταινία «Ουπς, ο Νώε έφυγε!» ενώ κάθε Σαββατόβραδο μέχρι και τις 8 Αυγούστου μία νέα ταινία υπόσχεται να συναρπάσει του νεαρούς φίλους του Mare West.
 
SPORTS ACTIVITIES by DECATHLON: κάθε Παρασκευή, 17, 24 & 31 Ιουλίου και 7 Αυγούστου στις 20.00-21.00
 
Ο ειδικός στα sports μας προσκαλεί σε δωρεάν μαθήματα Pilates & Power Body, κάνοντας το fitness καλοκαιρινή συνήθεια. Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Πάρκο Δραστηριοτήτων και Αναψυχής, εξειδικευμένος γυμναστής θα υλοποιεί μαθήματα Pilates την Παρασκευή 17 και 31 Ιουλίου, ενώ την Παρασκευή 24 Ιουλίου και 7 Αυγούστου, το πρόγραμμα Power Body σας καλεί να ανακαλύψετε την αξία της γυμναστικής με το βάρος του σώματος.
 
Τα προγράμματα είναι ειδικά διαμορφωμένα για όλες τις ηλικίες ώστε να μπορούν να τα παρακολουθήσουν όλοι, ανεξαρτήτως εμπειρίας. Τα μαθήματα θα ξεκινούν στις 20.00, θα διαρκούν 50 λεπτά και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους δικό τους στρώμα και πετσέτα, αλλά και να τηρούν τις αποστάσεις και τους κανόνες υγιεινής.
 
Μία fitness έκπληξη από το DECATHLON θα περιμένει όλους τους ασκούμενους κάθε Παρασκευή επιβραβεύοντας για την συμμετοχή τους και την προσπάθειά τους!
 
Χαμόγελα Παντού: άνετες εξωτερικές εγκαταστάσεις για παιχνίδι, άθληση, βόλτα και χαλάρωση!
 
Ταυτόχρονα, το Πάρκο Δραστηριοτήτων & Αναψυχής 7 στρεμμάτων του Mare West θα βρίσκεται και πάλι σε πλήρη καθημερινή λειτουργία, προσφέροντας ένα δωρεάν ανοιχτό χώρο ψυχαγωγίας, χαλάρωσης και αναψυχής για όλη την οικογένεια, ενώ το παραθαλάσσιο μέτωπο αποτελεί όπως πάντα τον ιδανικό προορισμό για βόλτα, ασφαλή διασκέδαση και τα πιο απολαυστικά ηλιοβασιλέματα του καλοκαιριού!
 
Αυτό το καλοκαίρι, η βόλτα, το παιχνίδι και η διασκέδαση για μικρούς και μεγάλους γίνεται με ασφάλεια στο Mare West σε μία προνομιακή τοποθεσία δίπλα στη θάλασσα και με πλήρη τήρηση όλων των κανόνων ασφαλείας και μέτρων υγιεινής!
 
Καλοκαίρι με χαμόγελα και φέτος… στο MARE WEST φυσικά!
 
 
 
Ιουλ16

Καλοκαιρινές Εκπτώσεις στο Mare West

Κατηγορία: Τελευταία Νέα

Καλοκαιρινές Εκπτώσεις στο Mare West

Εκπτώσεις, άνεση και ασφάλεια… φυσικά, στο Mare West

13 Ιουλίου – 31 Αυγούστου

Καταστήματα ανοιχτά και την Κυριακή 19 Ιουλίου, 11.00 – 19.00

 • Τα αγαπημένα σας brands στις καλύτερες τιμές
 • Μεγάλες εξωτερικές εγκαταστάσεις για βόλτες για όλη την οικογένεια
 • Πλήρης τήρηση των μέτρων ασφαλείας

(Κόρινθος, 9 Ιουλίου 2020): Το καλοκαίρι είναι εδώ και ενώ η διάθεση ανεβαίνει, οι τιμές πέφτουν με τις εκπτώσεις των καταστημάτων του Mare West. Βρείτε όλα τα αγαπημένα σας brand στις καλύτερες τιμές της αγοράς, και απολαύστε τη βόλτα σας με ξεγνοιασιά και ασφάλεια, τηρώντας αβίαστα τις αποστάσεις ασφαλείας, στο αναβαθμισμένο και άνετο περιβάλλον του εμπορικού πάρκου.

Ο εξοπλισμός των διακοπών απογειώνεται με μία βόλτα στην Nike και το Decathlon ενώ το στυλ ανανεώνεται με νέες πινελιές στα αγαπημένα H&M,  Celestino, Funky Buddha, LC Waikiki, Women’ Secret, American Stars και τις νέες αφίξεις Mango και Tsakiris Mallas. Τα καλοκαιρινά look γίνονται ακόμα πιο ιδιαίτερα με αξεσουάρ από τα Achilleas Accessories, Bijouagie, & Gregio ενώ το English home φροντίζει για την ανανέωση και του σπιτιού με τα πιο χαρούμενα χρώματα και το Rouge για τα πιο ωραία αρώματα και καλλυντικά.  

Οι βόλτες για αγορές που συμφέρουν όλη την οικογένεια, συνδυάζονται με μοναδικές καλοκαιρινές βόλτες στο παραθαλάσσιο μέτωπο του Mare West, ιδανικό για χαλάρωση με την καλύτερη θέα!

Στο εμπορικό πάρκο Mare West τηρούνται όπως πάντα όλα τα μέτρα ασφαλείας και οι κανόνες υγιεινής, πραγματοποιούνται σχολαστικοί καθαρισμοί ενώ έχουν τοποθετηθεί και ειδικά αντισηπτικά gel στο χώρο για το κοινό. Αν επιλέξετε το mini bus για την μετακίνησή σας, μπορείτε και εκεί να αισθάνεστε ασφαλείς καθώς ισχύουν ενισχυμένα μέτρα ασφάλειας, λειτουργεί με την πληρότητα που ορίζεται από τη σχετική νομοθεσία και πραγματοποιούνται συνεχείς καθαρισμοί στην έναρξη κάθε δρομολογίου.

Εκπτώσεις, άνεση και ασφάλεια… φυσικά, στο Mare West

Μαϊ20

Επανεκκίνηση λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στο Mare West

Κατηγορία: Τελευταία Νέα

Επανεκκίνηση λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στο Mare West

 

Τα εμπορικά καταστήματα του Mare West είναι και πάλι ανοικτά και υποδέχονται το κοινό, τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας.

Το εμπορικό πάρκο Mare West ακολουθεί απόλυτα τα μέτρα προστασίας του κοινού όπως αυτά ορίζονται από τις αρχές, ενώ πέρα από την τοποθέτηση αντισηπτικών gel στους εν λειτουργία κοινόχρηστους χώρους του, πραγματοποιούνται τακτικοί, σχολαστικοί καθαρισμοί και δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην τήρηση των αποστάσεων.

Τα εμπορικά καταστήματα του Mare West θα λειτουργούν 09:00 – 21:00 τις καθημερινές και 09:00 – 20:00 το Σάββατο, το κατάστημα ΟΠΑΠ τις καθημερινές και το Σαββατοκύριακο 9:00-22:00, ενώ το ωράριο λειτουργίας του Σκλαβενίτη παραμένει 08:00 – 21:00 τις καθημερινές και 08:00 – 20:00 το Σάββατο.

Τα καταστήματα εστίασης θα επαναλειτουργήσουν από την Δευτέρα 25/05 ενώ το Πάρκο Δραστηριοτήτων & Αναψυχής του Mare West, η Παιδική Χαρά και ο παιδότοπος Volta, θα λειτουργήσουν σε επόμενο χρόνο, σταδιακά και με βάση τις σχετικές οδηγίες των αρχών. Παράλληλα, το mini bus του Mare West δεν θα πραγματοποιεί προς το παρόν δρομολόγια.

Απολαύστε και εσείς τη βόλτα σας σε ένα ανοιχτό και ασφαλές περιβάλλον, σε προνομιακή τοποθεσία δίπλα στη θάλασσα και κάντε τις αγορές σας τηρώντας τους κανόνες προστασίας.

Η βόλτα έρχεται ξανά… στο MARE WEST φυσικά!

Επιπλέον στοιχεία για το εμπορικό πάρκο MARE WEST:

 • Διεύθυνση: 5οχλμ παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών
 • Ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων: τις καθημερινές από τις 09:00 έως τις 21:00 και το Σάββατο από τις 09:00 έως τις 20:00
 • Ωράριο λειτουργίας Supermarket ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ: τις καθημερινές από τις 08:00 έως τις 21:00 και το Σάββατο από τις 08:00 έως τις 20:00
 • Parking: 800 δωρεάν θέσεις
 • Βρέφη: εύκολη πρόσβαση σε καρότσια
 • Parking ποδηλάτων
 • Εύκολη πρόσβαση σε Άτομα με Αναπηρία

 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνείτε με:

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΜΑREWEST
www.marewest.gr

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 27410 25374

Μαϊ20

Greek Fixed Income Monitor Απρίλιος 2020

Κατηγορία: Τελευταία Νέα

Greek Fixed Income Monitor Απρίλιος 2020

Εκδοση Νεου 7ετους Ομολογου με την Στηριξη της ΕΚΤ

Η σημαντική στήριξη της εγχώριας αγοράς κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ αλλά και η αβεβαιότητα των προβλέψεων της οικονομικής δραστηριότητας για το 2020 συμβαδίζουν με την απόφαση των οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης να προχωρήσουν σε αλλαγή στις προοπτικές αλλά όχι στην πιστοληπτική βαθμίδα του ελληνικού αξιόχρεου. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον κινήθηκε και η άντληση €2 δισ. μέσω της έκδοσης 7ετούς ομολόγου με κουπόνι 2%.

Πτωτικά κινήθηκε τον Απρίλιο η αγορά κρατικών ομολόγων παρά την θετική δυναμική που είχε καταγραφεί στα τέλη του προηγούμενου μήνα αλλά και τις αγορές ελληνικών κρατικών ομολόγων μέσω του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Συγκεκριμένα, ο Δείκτης Κρατικών Ομολόγων κατέγραψε καθοδική πορεία τις 3 πρώτες βδομάδες του μήνα φτάνοντας τις 598 μονάδες (22 Απριλίου) με την τάση να αντιστρέφεται οριακά την τελευταία βδομάδα του μήνα. Ως αποτέλεσμα, ο δείκτης βρέθηκε να είναι 3,57% χαμηλότερα στις 617 μονάδες συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα ενώ από τις αρχές του έτους έχει καταγράψει ζημιές της τάξης του 3%.

H μεσοσταθμική απόδοση του Δείκτη ανήλθε κατά 45 μονάδες βάσης συγκριτικά με τον Μάρτιο φτάνοντας το 1,97%, με τον δείκτη να σταθεροποιείται στο συγκεκριμένο επίπεδο και την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου. Στα επιμέρους ομόλογα του Δείκτη, η μεγαλύτερη μεταβολή σημειώθηκε στο ομόλογο με λήξη το 2029 (9ετία) το οποίο βρέθηκε να είναι 51 μβ υψηλότερα σε σχέση με τον Μάρτιο στο 2,14%. Παρομοίως κινήθηκαν και οι λήξεις μεσοπρόθεσμης διάρκειας με  το 2ετές (λήξη 2022) και 3ετές ομόλογο (λήξη 2023) να καταγράφουν ζημιές της τάξης των 49 και 48 μβ αντίστοιχα.

Σημαντικές πιέσεις σημειώθηκαν στο εύρος επιτοκίων (spread) της ελληνικής 10ετίας έναντι των αντίστοιχων γερμανικών ομολόγων τον Απρίλιο καθώς αυξήθηκε κατά 60 μβ στις 275 μβ φτάνοντας στα ίδια επίπεδα με αυτά  του Ιουνίου 2019. Σύμφωνα με το μοντέλο αποτιμήσεων, το spread σε αυτό το επίπεδο θεωρείται «δίκαιο» από άποψη μακροοικονομικών στοιχείων. Τα θεμελιώδη μεγέθη με την μεγαλύτερη συμβολή σε αυτή την ανοδική μεταβολή εντοπίζονται στην επιδείνωση των προβλέψεων για την οικονομική δραστηριότητα το 2ο τρίμηνο του έτους αλλά και στην χειροτέρευση των δεικτών οικονομικού κλίματος.

Εξίσου σημαντικό είναι ότι σύμφωνα με τον Δείκτη Κατανομής Κινδύνων της αγοράς κρατικών ομολόγων, η πιθανότητα περαιτέρω πιέσεων προς τα πάνω στο 10ετες spread (downside risk) έχει αντισταθμιστεί πλέον από την πιθανότητα για τάση προς χαμηλότερα spread (upside risk).

Ανοδικά κινήθηκε τον Απρίλιο ο Δείκτης Εταιρικών Ομολόγων της Τράπεζας Πειραιώς αντιστρέφοντας την  πτώση του δείκτη τον προηγούμενο μήνα καθώς κατέγραψε αύξηση της τάξης του 4,19% φτάνοντας τις 126 μονάδες. Συγκεκριμένα, η μεσοσταθμική απόδοση του δείκτη μειώθηκε κατά 58 μβ στο 9,14% στα τέλη Απριλίου χωρίς ωστόσο να κρατήσει αυτή τη δυναμική και το πρώτο 10ήμερο του Μαΐου κατά τη διάρκεια του οποίου κατέγραψε απώλειες της τάξης των 67 μβ με την απόδοση να ανέρχεται στο 9,81% στις 11 Μαΐου λόγω της αναστολής διαπραγμάτευσης  για την μετοχή και τα ομόλογα της MLS, της υποβάθμισης του ΟΠΑΠ κατά μια βαθμίδα σε Β+ και αρνητικές προοπτικές από τον οίκο S&P.

Το οικονομικό περιβάλλον για τα εταιρικά ομόλογα του δείκτη συνεχίζει να είναι δυσχερές παρά την άνοδο του Απριλίου καθώς ο δείκτης οικονομικού κλίματος ESI υποχώρησε τον Απρίλιο κατά 9,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα φτάνοντας τις 99,3 μονάδες. Αντίστοιχα, ο δείκτης μεταποίησης PMI υποχώρησε τον ίδιο μήνα στο 29,5 από 42,5 τον Μάρτιο σημειώνοντας ιστορικό χαμηλό στις προσδοκίες για την πορεία του μεταποιητικού τομέα.

Μαρ12

Επιτροπή «Ελλάδα 2021» Δελτίο Τύπου

Κατηγορία: Τελευταία Νέα

Επιτροπή «Ελλάδα 2021» Δελτίο Τύπου

 Σε μία στιγμή που το μυαλό μας στην Ελλάδα το απασχολούν σοβαρά ζητήματα, τα οποία δημιουργούν ανησυχία σε όλους μας και μας παράγουν δυσάρεστες σκέψεις, ο Tom Hanks και η Rita Wilson, δύο άνθρωποι που έχουν ισχυρούς δεσμούς με τη χώρα μας, μας στέλνουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας.

Προσκαλούν όλους να επισκεφτούν τον δικτυακό τόπο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και παρακινούν όποιον ενδιαφέρεται να υποβάλλει προτάσεις για δράσεις και εκδηλώσεις που θα γίνουν με την ευκαιρία των  200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Η πορεία της Ελλάδας τα 200 αυτά χρόνια, αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι και αυτά που μας ταλανίζουν σήμερα θα τα αντιμετωπίσουμε. Οι δύο διάσημοι ηθοποιοί, εκ των οποίων η μία είναι Ελληνίδα εξ αίματος και ο άλλος από επιλογή, μας το θυμίζουν με τον καλύτερο τρόπο!

Το βίντεο δεν κόστισε απολύτως τίποτα στην Επιτροπή «Ελλάδα 2021».

 

Μαρ11

Νέο κατάστημα MANGO στο Mare West

Κατηγορία: Τελευταία Νέα

Νέο κατάστημα MANGO στο Mare West

Το διεθνές brand μόδας εγκαινιάζει την παρουσία του στην Πελοπόννησο με νέο κατάστημα στο Mare West

                                                                    

(Κόρινθος, 11 Μαρτίου 2020): Το κορυφαίο brand μόδας MANGO εγκαινιάζει την παρουσία του στην Κόρινθο με ένα νέο κατάστημα 490 τ.μ. στο εμπορικό πάρκο Mare West, στις 14 Μαρτίου.

Οι συλλογές γυναικείων και ανδρικών ρούχων και αξεσουάρ, που θα βρουν οι φίλοι του MANGO στο νέο κατάστημα, αντικατοπτρίζουν την ουσία του σύγχρονου μεσογειακού στυλ, με έμφαση στη λεπτομέρεια και τα υφάσματα.

Το διαχρονικό στυλ είναι βασικό χαρακτηριστικό του διεθνούς ισπανικού brand, ταυτόχρονα όμως κάθε σχέδιο αντανακλά τη ματιά στην τωρινή αισθητική και τις τάσεις της μόδας.      

Με ανοδική δραστηριότητα από το 1984, η MANGO εγκαινιάζει την παρουσία της στην Πελοπόννησο στις 14 Μαρτίου με ένα νέο κατάστημα στον απόλυτο εμπορικό προορισμό, το Mare West.

Με την είσοδο του ισπανικού brand, το Mare West ενισχύει περαιτέρω τον τομέα της μόδας, προσφέροντας μία πλήρη και ελκυστική γκάμα από κορυφαία διεθνή brands γυναικείας, ανδρικής και παιδικής ένδυσης. Ταυτόχρονα όμως αναδεικνύεται και σε κορυφαίο προορισμό διασκέδασης, προσφέροντας άριστες υπηρεσίες εστίασης, αναψυχής αλλά και άθλησης, σε ένα περιβάλλον υψηλής αισθητικής.

         Για τα κορυφαία brands μόδας, MARE WEST!

 

ΩΡΑΡΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ:

 • - Δευτέρα-Παρασκευή: 09.00-21.00
 • - Σάββατο: 09.00-20.00
Φεβ25

12η Έκθεση Λακωνικών Προϊόντων - Δελτίο Τύπου

Κατηγορία: Τελευταία Νέα

12η Έκθεση Λακωνικών Προϊόντων - Δελτίο Τύπου
Στις 16 Μαρτίου ανοίγει τις πύλες της για το αθηναϊκό κοινό η 12η Έκθεση Λακωνικών Προϊόντων. 16 – 21 Μαρτίου 2020

 

Για μια ακόμη χρονιά τα μέλη της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Γιορτή Ελιάς και Λαδιού» - παραγωγοί από κάθε γωνιά του νομού μας, θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μετρό, στην πλατεία Συντάγματος από τις 16 έως τις 21 Μαρτίου 2020. Το ενδιαφέρον για την φετινή Έκθεση είναι αυξημένο και οι διοργανωτές καταβάλουν προσπάθειες, ώστε να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα για συμμετοχή, κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο λόγω του περιορισμένου χώρου της αίθουσας.
 
Οι επισκέπτες της Έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία, όπως κάθε χρόνο, να γευτούν και να προμηθευτούν βιολογικά και παραδοσιακά προϊόντα, να ενημερωθούν από τους ίδιους τους παραγωγούς για τα προϊόντα της Λακωνίας, αλλά και γνωρίσουν τους τουριστικούς προορισμούς του νομού μας από τα περίπτερα των Δήμων μας. 
Επίσης θα μπορέσουν να γνωρίσουν την πλούσια πνευματική «παραγωγή» του τόπου, αφού θα μπορέσουν να ξεφυλλίσουν βιβλία Λακώνων συγγραφέων για θέματα όπως ο τοπικός γαστρονομικός πολιτισμός, οι παραδοσιακές συνταγές, η ιστορία του νομού, τα ήθη και τα έθιμα και όχι μόνο. 
 
Την ευθύνη διοργάνωσης της έκθεσης, που έχει εξελιχθεί σε θεσμό και αναμένεται κάθε χρόνο με μεγάλο ενδιαφέρον, έχει η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Γιορτή Ελιάς και Λαδιού» και σε αυτήν συμμετέχουν αποκλειστικά παραγωγοί τυποποιημένων λακωνικών προϊόντων. 
 
Συνδιοργανωτές στη σημαντική αυτή προσπάθεια, είναι οι Δήμοι του Νομού, η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, και οι θεσμικοί φορείς του νομού. 
 
Σας προσκαλούμε λοιπόν να γνωρίσετε την πλούσια γαστρονομική παράδοση της Λακωνίας, από την 16 έως τις 21 Μαρτίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σταθμού Μετρό «Σύνταγμα». 
                                                                    Γραφείο Τύπου
                                                      «Γιορτής Ελιάς και Λαδιού»
Φεβ20

Η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει το ελληνικό ελαιόλαδο ως υποστηρικτής του 5ου διεθνούς διαγωνισμού ATHIOOC

Κατηγορία: Τελευταία Νέα

Η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει το ελληνικό ελαιόλαδο ως υποστηρικτής του 5ου διεθνούς διαγωνισμού ATHIOOC

Η στήριξη της αγροτικής οικονομίας και των επιμέρους τομέων, που συνθέτουν την ελληνική παραγωγή, αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για την Τράπεζα Πειραιώς. Το σκοπό αυτό εξυπηρετεί και η ανάδειξη της ελληνικής ελαιοπαραγωγής και η εξάπλωση της φήμης του εθνικού προϊόντος, του ελληνικού ελαιόλαδου,  διεθνώς. Με τον τρόπο αυτό είναι εφικτή η αύξηση της προστιθέμενης αξίας, που μπορεί να προσφέρει το ελληνικό ελαιόλαδο στην εθνική οικονομία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς είναι υποστηρικτής του 5ου διεθνούς διαγωνισμού ελαιόλαδου «Athena International Olive Oil Competition» (ATHIOOC), που θα πραγματοποιηθεί 2-4 Απριλίου 2020, στη Λέσβο, στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας του ΠΙΟΠ.

Στο διαγωνισμό θα βραβευτούν, μετά από αξιολόγηση, τα καλύτερα ελαιόλαδα βάσει των ποιοτικών κριτηρίων του Διεθνούς Γραφείου Ελαιοκομίας (International Olive Council, IOC). Εκατοντάδες ελαιοπαραγωγοί απ’ όλον τον κόσμο συμμετέχουν στο διαγωνισμό με την αποστολή δειγμάτων, χωρίς τη φυσική τους παρουσία. Tα ελαιόλαδα αξιολογούνται από 20μελή διεθνή κριτική επιτροπή, η διαδικασία αξιολόγησης είναι κλειστή στο κοινό και η οργανοληπτική δοκιμή των ελαιόλαδων είναι «τυφλή».

Μέχρι σήμερα, στο διαγωνισμό Athena έχουν συμμετάσχει ελαιόλαδα από: Αλγερία, Αργεντινή, Βραζιλία, Γαλλία, HΠΑ, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Ιορδανία, Κροατία, Μαρόκο, Πορτογαλία, Σλοβενία, Τουρκία, Τυνησία, Σαουδική Αραβία, Χιλή και την Ελλάδα.

Η πρωτοβουλία αυτή είναι σημαντική για τις εταιρείες τυποποίησης ελαιόλαδου, καθώς πέραν της εμπειρίας από μια διεθνή διαγωνιστική διαδικασία, έχουν τη δυνατότητα  να διεκδικήσουν μια διάκριση, που θα τους δώσει ένα επιπλέον εμπορικό πλεονέκτημα στις διεθνείς αγορές.

Η τελετή απονομής των βραβείων, για τα καλύτερα ελαιόλαδα, θα γίνει στις 16 Μαΐου 2020 στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.  

Οι αιτήσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό ATHIOOC υποβάλλονται μέχρι και τις 6.3.2020 έντυπα ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση https://www.athenaoliveoil.gr/el/.

Φεβ17

Στο Ναύπλιο η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

Κατηγορία: Τελευταία Νέα

Στο Ναύπλιο η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Στο Ναύπλιο η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Στο Ναύπλιο η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Στο Ναύπλιο η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Στο Ναύπλιο η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

Στο εμβληματικό «Βουλευτικό» του Ναυπλίου, όπου από το 1825 έως το 1826 στεγάστηκε η Βουλή των Ελλήνων, μίλησε το βράδυ της Παρασκευής η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου, σε εκδήλωση παρουσίασης του Προγράμματος της Επιτροπής για τα 200 χρόνια του σύγχρονου ελληνικού κράτους, που διοργάνωσε ο Δήμος Ναυπλίου. «Η επιλογή μας να αρχίσουμε τις επαφές μας με τους δήμους από το Ναύπλιο σχετίζεται σίγουρα με το γεγονός ότι εδώ ο ιστορικός χρόνος αναφορικά με την επανάσταση υπήρξε εξαιρετικά πυκνός και ότι οι πρωταγωνιστές της επανάστασης άφησαν εδώ ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους», επεσήμανε στην έναρξη της ομιλίας της η κυρία Αγγελοπούλου και προσέθεσε ότι «η επιλογή του Ναυπλίου έχει να κάνει και με το γεγονός ότι στη δημοτική αρχή υπήρχαν ήδη ώριμες σκέψεις και προτάσεις που άφηναν ανοικτό, ευρύ πεδίο συνεργασίας με την Επιτροπή». 

Η κυρία Αγγελοπούλου απευθυνόμενη στους πολίτες στην κατάμεστη αίθουσα έδωσε έμφαση στην ευκαιρία αναστοχασμού που δίνει η επέτειος των 200 χρόνων. «Ως Επιτροπή», είπε η κυρία Αγγελοπούλου, «θέλουμε με τις εκδηλώσεις που θα γίνουν να αναδειχθεί όχι μόνο το ιστορικό γεγονός της επανάστασης αλλά και το τι έγινε μετά. Πώς προχωρήσαμε. Να περιγράψουμε στον εαυτό μας και στους άλλους “ποιοι είμαστε”, “πώς είναι η Ελλάδα σήμερα”, να τιμήσουμε ανθρώπους των οποίων η παρουσία μας σημάδεψε. Ανθρώπους που στήριξαν τον τόπο τους ως ευεργέτες, που έκαναν την Ελλάδα γνωστή ως αθλητές, που έγραψαν το όνομα τους στα βιβλία της επιστήμης ή στον βωμό της τέχνης. Και τέτοιοι υπάρχουν πολλοί και κάθε πόλη έχει τους δικούς της». 

Σημείωσε, βεβαίως, ότι «αυτό δε σημαίνει πως η ίδια η επανάσταση και τα γεγονότα που σημάδεψαν τη γέννηση του κράτους  μας θα μείνει εκτός των δράσεων και των εκδηλώσεων που θα γίνουν το 2021». Κάθε άλλο, καθώς, όπως δείχνει και το παράδειγμα του Ναυπλίου, «κάθε σημείο της πόλης έχει αναφορά στην Ιστορία αυτή». Στο πλαίσιο αυτό, στήριξε την πρόταση που κατέθεσε ο Δήμαρχος, κ. Δημήτρης Κωστούρος, να γίνει η ίδια η πόλη ένα μεγάλο ιστορικό πάρκο με χρήση των νέων τεχνολογιών, ώστε να αποτελέσει ένα τυπικό παράδειγμα για το πώς η ανάδειξη της ιστορίας της πόλης είναι ταυτόχρονα ένα παράθυρο προς το μέλλον. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η Πρόεδρος της Επιτροπής στο παράρτημα του ερευνητικού κέντρου του Πανεπιστημίου Xάρβαρντ, το οποίο είναι εγκατεστημένο στο Ναύπλιο, και στην ανάγκη ενίσχυσης των ευκαιριών που προσφέρει στα παιδιά της πόλης. Στόχο στον οποίο προσφέρθηκε να βοηθήσει και η ίδια προσωπικά, λόγω των στενών δεσμών που διατηρεί με το κορυφαίο πανεπιστημιακό ίδρυμα. 

Για την Επιτροπή «Ελλάδα 2021», σύμφωνα με την κυρία Αγγελοπούλου «η επέτειος των διακοσίων χρόνων, είναι μια ευκαιρία να διατυπώσουμε την επιθυμία μας για το αύριο». «Και αυτή η κουβέντα αφορά κάθε κοινότητα, είτε αυτή είναι ΟΤΑ, είτε κάποια επαγγελματική ένωση, είτε κάποιο σωματείο. Γιατί πολλά από αυτά που επιθυμούμε προκειμένου η χώρα μας να έχει τη θέση που της αρμόζει, ξεκινάνε από εμάς» είπε χαρακτηριστικά. «Το δικαίωμα στον δημόσιο χώρο, το δικαίωμα να φτάσεις στο σπίτι σου με ασφάλεια χωρίς να σε σκοτώσει κάποιο αυτοκίνητο, ή να μπορείς να περπατήσεις στο πεζοδρόμιο, το δικαίωμα στη ζωή όταν χρειάζεσαι αίμα, ή μυελό των οστών, το δικαίωμα στην καθαρή θάλασσα, στο φυσικό τοπίο χωρίς χωματερές, όλα αυτά, δεν νοείται να περιμένουμε από “τον άλλον” να μας τα εξασφαλίσει» τόνισε η κυρία Αγγελοπούλου. «Είναι δικαιώματα που θα τα κατοχυρώσει η κοινότητα, αποφασίζοντας επί της ουσίας τι είδους χώρα, πόλη, γειτονιά θέλουμε να έχουμε. Και το 2021 είναι ιδανική χρονιά για να γίνει αυτή η συζήτηση και να ξεκινήσουν πολλά από αυτά που θα αποφασίσουμε ότι θέλουμε». 

Σε κάθε πρόταση που θα κινηθεί στο πνεύμα που περιγράφεται παραπάνω, η Επιτροπή θα σταθεί συμπαραστάτης κι αρωγός με τις δυνάμεις που διαθέτει. Κι αυτό, διότι, όπως με έμφαση κατέστησε σαφές η κυρία Αγγελοπούλου «οι πόροι της επιτροπής, τόσο για τη λειτουργία της όσο και για την υποστήριξη των εκδηλώσεων που θα γίνουν, προέρχονται αποκλειστικά από χορηγίες και τα όποια έσοδα προκύψουν, χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση του Ελληνικού Δημοσίου. Αν και κάποιοι καλοθελητές παριστάνουν ότι το αγνοούν». «Η Επιτροπή περιμένει τις προτάσεις όλων μέσα από το site της Επιτροπής και ελπίζουμε ότι η συλλογή πόρων θα μας επιτρέψει να υποστηρίξουμε όσο το δυνατόν περισσότερες από αυτές» κατέληξε στην ομιλία της η κυρία Αγγελοπούλου.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτρης Κωστούρος τόνισε ότι «200 χρόνια επαναπαύεται στις δάφνες των προγόνων του κι αφού απολογηθεί γι’ αυτό θέλει να δημιουργήσει πάνω σ’ αυτές τις δάφνες για να παραδώσει με νέους όρους στη νέα γενιά   την ιστορία, τις προσωπικότητες του τόπου τους με το βλέμμα στο μέλλον». «Το 2021» συνέχισε ο κ. Κωστούρος, «είναι μια τεράστια ευκαιρία- τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν το 2004 με την επιτυχημένη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, προσπάθεια της οποίας ηγήθηκε η κ. Αγγελοπούλου- να ενωθούμε, να συστρατευθούμε για να πετύχουμε την Ελλάδα που θέλουμε».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, οι βουλευτές του νομού Γιάννης Ανδριανός (ΝΔ), Γιάννης Γκιόλας (ΣΥΡΙΖΑ),  Ανδρέας Πουλάς (ΚΙΝΑΛ), τα μέλη της Εφορείας Τιμής που συνεστήθη στο Ναύπλιο για τη διοργάνωση των επετειακών εκδηλώσεων κ.κ. Στέλιος Περράκης, Γιάννης Πανούσης, Γιάννης Βακαρέλης, Γιάννης Πετρόπουλος, Ιωάννα Παπαντωνίου, Γιάννης Μεταξάς, Κώστας Μαυριάς, Γιάννης  Μανιάτης, Αλέξανδρος Μπότσος, Δημήτρης Χαραλάμπης και πλήθος κόσμου. 

Νωρίτερα, το απόγευμα την κυρία Αγγελοπούλου υποδέχτηκαν στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο και τα μέλη της Εφορείας Τιμής του Ναυπλίου. Επίσης η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» ξεναγήθηκε στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Μουσείο από την διάσημη ενδυματολόγο και Πρόεδρο του ΔΣ του κ. Ιωάννα Παπαντωνίου. 

[12 3 4 5  >>