Οκτ11

Ακόμα μία σημαντική δράση από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Αργολίδας «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

Ακόμα μία σημαντική δράση από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Αργολίδας «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

Για έκτη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από το Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Αργολίδας «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» το «Περπάτημα για τη ζωή» στα πλαίσια των δράσεων του για το μήνα Οκτώβριο,  που είναι ο μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ν.Π. του Δήμου Άργους Μυκηνών «Κοινωνική Μέριμνα και Αθλητισμός» .

Με το σύνθημα «Μάθε – Πρόλαβε – Αντιμετώπισε» πλήθος κόσμου , διασχίζοντας τους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Άργους , διατράνωσε το μήνυμα ότι η πρόληψη σώζει ζωές , η γνώση είναι δύναμη και ο καρκίνος δεν είναι ταμπού. Στόχος της εκδήλωσης ήταν να επισημάνει ότι η έγκαιρη και πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του μαστού αυξάνει τις πιθανότητες για επιτυχημένη και πολλές φορές πλήρη θεραπεία. Είναι πλέον επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι όσο πιο νωρίς ανιχνευθεί ο παθολογικός ιστός τόσο πιο απλή και λιγότερο  επίπονη αλλά συνάμα και ριζική θα είναι η θεραπεία.

Στην πρόσκληση του συλλόγου ανταποκρίθηκαν , εκτός των μελών και φίλων , σχολεία και φορείς της περιοχής ενώ σημαντική ήταν η συμμετοχή μελών του Ερυθρού Σταυρού Παραρτήματος Άργους και του ΚΑΠΗ. Παραβρέθηκαν επίσης ο κ. Ιωάννης Ανδριανός , βουλευτής Αργολίδας, η κα Δήμητρα Στεφανοπούλου, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας, ο κ.Παντελής Kοκκινόπουλος,Πρόεδρος Παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας N. Αργολίδοςοκ. Δημήτρης Κρίγγος, αντιδήμαρχος του Δήμου Άργους Μυκηνών, οκ. Βαγγέλης Τζαβέλλας, πρόεδρος του Ν.Π. «Κοινωνική Μέριμνα και Αθλητισμός»,οκ.Νίκος Δελής, μέλος Δ.Σ. «Κοινωνικής Μέριμνας και Αθλητισμού» και πρόεδρος της «ΑΡΓΩ Α.Ε.», ο κ. Παναγιώτης Σκούφης, πρόεδροςΣχολικήςΕπιτροπήςΒ'/θμιας Εκπ/σης και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΡΜ,η κα Ελισάβετ Δήμα – Πετροπούλου, αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑΜ, o κ. Νικητόπουλος Δημήτρης, επικεφαλής της μείζονοςαντιπολίτευσης, η κα Σόνια Τάνταρου - Κρίγγου, πολιτευτής Αργολίδας , σύσσωμο το Δ.Σ. και τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής του συλλόγου.

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Αργολίδας «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» με την συνεχή παρουσία του , πλέον των είκοσι ετών στο νομό μας , έχει να επιδείξει σημαντικότατο έργο και δράσεις που στοχεύουν στην πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση κάθε μορφής καρκίνου, την με κάθε τρόπο στήριξη των ασθενών με καρκίνο του νομού μας , την προαγωγή της υγείας των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος ενώ η παρουσία του έχει ξεφύγει από  τα στενά όρια του νομούς όντας μέλος της ΔΕΔΙΔΙΚΑ (Διασωματειακή Επιτροπή Διεκδίκησης Δικαιωμάτων Καρκινοπαθών), του ΕΛΛΟΚ (Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου) και του ECPC (Eυρωπαϊκού Συνασπισμού Ασθενών με Καρκίνο).