Οκτ10

Διεθνής Μεσογειακή Έκθεση Τουρισμού - MITE

 Διεθνής Μεσογειακή Έκθεση Τουρισμού - MITE


Πόλος έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα στις 19 εως 22 Οκτωβρίου με τη διοργάνωση   

της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού ΜΙΤΕ – Mediterranean International Tourism Exhibition, που θα πραγματοποιηθεί στο ανανεωμένο Εκθεσιακό Κέντρο MEC Παιανίας.

 

Είναι ιδιαίτερα σημαντική η προβολή της επιχείρησης σας, η ανάδειξη των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων σας και υπηρεσιών, ο ρόλος της ως φορέας Ανάπτυξης του Τουρισμού στη περιοχή, η συμβολή της στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στο πλαίσιο του στόχου για Τουρισμό 365 ημερών.

Η ΜΙΤΕ διοργανώνεται υπό την Αιγίδα του ΕΟΤ και όλων των σημαντικών Τουριστικών και Οικονομικών θεσμικών φορέων της χώρας.

 

Η Διεθνής Τουριστική Μεσογειακή Έκθεση θα ανοίξει τις πύλες της τον Οκτώβριο, με στόχο την ανάδειξη αγορών.

Προορισμοί, αγορές, τάσεις, καινοτομίες, σύγχρονα εργαλεία, ημερίδες, Συνέδρια, club μελών,συναντήσεις Β2Β, Workshops, όλα προσαρμοσμένα στις νέες απαιτήσεις και ευκαιρίες της σύγχρονης Αγοράς.   

Την Έκθεση θα πλαισιώσουν περισσότεροι από 250 εκθέτες από Ελληνικούς και διεθνείς προορισμούς, 200 επιλεγμένοι buyers και θα υποδεχθούμε πάνω από 20.000 εμπορικούς επισκέπτες και κοινό. Μεταξύ των άλλων Πρεσβείες μεγάλων χωρών ( Κίνας, Ρωσίας) κλπ. με μεγάλες αντιπροσωπείες αγοραστών, όπου και θα πραγματοποιηθούν περισσότερα από 10.000 επαγγελματικά ραντεβού.

Στους εκθέτες περιλαμβάνονται ελληνικοί και ξένοι τουριστικοί φορείς, τοπική αυτοδιοίκηση, παραγωγοί και εταιρίες με τοπικά  και παραδοσιακά προϊόντα, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, τουριστικά και ταξιδιωτικά γραφεία, εταιρείες real-estate, εταιρείες τροφίμων και ποτών, φορείς που σχετίζονται με τις ιδιαίτερες θεματικές μορφές τουρισμού και τον εναλλακτικό τουρισμό.

Με στόχο η MITE να αποτελέσει το κορυφαίο σημείο συνάντησης των επαγγελματιών του τουρισμού, της πρωτογενούς παραγωγής και της ανάδειξης των τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων  έχουν διαμορφωθεί ειδικοί χώροι για την οινοποιία, τη ζυθοποιϊα, τη Μεσογειακή διατροφή, τη γαστρονομία κ.ά.


Έχουμε διαμορφώσει ένα ειδικά ενιαίο χώρο, "Το χωριό της Γευσιγνωσίας και της Γαστρονομίας" σ΄ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Έκθεσης, για την καλύτερη προβολή όλων των προϊόντων με δυνατότητα πώλησης και με τη συμβολή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής, οι οποίοι θα μαγειρεύουν προϊόντα όλες τις ημέρες της Έκθεσης δημιουργώντας ένα πραγματικό Στέκι Γαστρονομίας, για τους επισκέπτες της.

***Έχουμε μια ειδική προσφορά προς τις επιχειρήσεις σας, με το κόστος του κάθε περιπτέρου με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό του να έχει τιμή: 100 € ανά τ.μ + ΦΠΑ.  -  Ελάχιστο συνολικό εμβαδόν περιπτέρου τα 4 τ.μ.


Στο χώρο της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν ειδικά Συνέδρια,  με σημαντικούς διεθνείς ομιλητές στα οποία θα  μπορείτε να συμμετέχετε και να συμβάλλετε ουσιαστικά με τις απόψεις και την εμπειρία σας.

Τα πλέον σημαντικά και με ιδιαίτερη βαρύτητα από τα Συνέδρια που θα πραγματοποιηθούν, θα είναι:

"Ελλάδα - Προορισμός 365 ημέρες",   " Μεσογειακή Διατροφή",  "Διασύνδεση Αγροτοδιατροφής και Βιομηχανίας με το Τουρισμό", "Τεχνολογία και Προκλήσεις" κ.α.

Το Συνέδρια αυτά θα είναι βασικά αφιερωμένα στην ανάδειξη των ελληνικών προϊόντων και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στη χώρα μας, με κορυφαίους ειδικούς επιστήμονες και θα πάρουν το λόγο και εκπρόσωποι ειδικών φορέων και εκθέτες. 

Στόχος είναι να προβληθούν εμπειρίες, συμπεράσματα και προτάσεις των Συνεδρίων, που θα είναι σημαντικά για την ανάπτυξη της Οικονομίας και την αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας.

Η Έκθεση ΜΙΤΕ, η συμμετοχή σας και τα Συνέδρια θα προβληθούν ιδιαίτερα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (Τηλεόραση, Διαδίκτυο, Τύπος) με συνεχή ενημερωτική ροή που θα υπάρχει από το χώρο της Έκθεσης.