Φεβ03

Δυναμική η παρουσία της Μυθικής Πελοποννήσου στη 19η Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΕΜΙΤΤ στην Κωνσταντινούπολη

Δυναμική η παρουσία της Μυθικής Πελοποννήσου στη 19η Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΕΜΙΤΤ στην Κωνσταντινούπολη


Η  «Μυθική Πελοπόννησος» ταξιδεύει στην Κωνσταντινούπολη μέσα από εικόνες και γεύσεις στη 19η Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΕΜΙΤΤ που λαμβάνει χώρα από τις 30 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου.

Σε έναν εντυπωσιακό χώρο 100 τμ, όπου κυριαρχούν οι ομορφιές της Πελοποννήσου, αλλά και μια μεγάλη ελιά που μεταφέρθηκε και τοποθετήθηκε στο κέντρο του περιπτέρου, προβάλλεται σε εκατομμύρια Τούρκους, και όχι μόνο, η μοναδικότητα μιας επίσκεψης «ένα βήμα δίπλα». Στο περίπτερο της Μυθικής Πελοποννήσου πραγματοποιούνται προγραμματισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις για τους συμμετέχοντες Πελοποννήσιους επιχειρηματίες.

Την πρώτη ημέρα το χώρο της τουριστικής προβολής της Πελοποννήσου  επισκέφθηκε ο Δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου της Κωνσταντινούπολης κ. Καντίρ Τομπάς, ο οποίος και συναντήθηκε με την Αντιπεριφερειάρχη Κωνσταντίνα Νικολάκου. Η κα Νικολάκου μετέφερε στο Δήμαρχο της Μητρόπολης  τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη καθώς και την πρόσκλησή του ο κ. Τομπάς να επισκεφθεί την Πελοπόννησο. Ο κ.  Δήμαρχος, αφού ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη για τα δώρα της, εκδήλωσε την επιθυμία του να επισκεφθεί την Πελοπόννησο το αμέσως επόμενο διάστημα.

Τη δεύτερη ημέρα το περίπτερο της Πελοποννήσου επισκέφτηκε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Κωνσταντινούπολη κ. Νίκος Μαθιουδάκης, ο οποίος σε δηλώσεις του συνεχάρη την Αντιπεριφερειάρχη κα Νικολάκου και τους εκπροσώπους της Περιφέρειας για την αισθητική παρουσίαση του Περιπτέρου της Πελοποννήσου, επισημαίνοντας ότι και ο ίδιος προσωπικά θεωρεί τη Πελοπόννησο ως ένα εξαιρετικό τουριστικό προορισμό για όλες τις εποχές.

Ο κ. Μαθιουδάκης πρότεινε στην κα Νικολάκου η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας να παρουσιάσει τον προορισμό σε ειδική εκδήλωση στο Σιγμανόγλειο Πολιτιστικό κέντρο στη Κωνσταντινούπολη. Η κα. Νικολάκου ευχαρίστησε τον κ. Πρόξενο για την επίσκεψη του αλλά και για την πρόσκληση του, αναφέροντας του τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το 2013 καταγράφηκαν εξαιρετικά σημαντικές αφίξεις πτήσεων στην Πελοπόννησο κάτι το οποίο κατέδειξε το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, πρωταθλητής στο σύνολο της Επικράτειας.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου συμμετέχουν επιχειρήσεις και φορείς από την Αρκαδία, την Αχαΐα, την Ηλεία, την Αργολίδα, την Κορινθία, τη Λακωνία και τη Μεσσηνία, παρουσιάζοντας συνολικά τον προορισμό. Καθημερινά λαμβάνουν μέρος  επιδείξεις γευσιγνωσίας, με ποιοτικά Πελοποννησιακά προϊόντα και γεύσεις παραδοσιακές. Με όπλο τις ομορφιές και τις ποιοτικές υπηρεσίες της Πελοποννήσου, ο προορισμός παρουσιάζεται δυναμικά στους Τούρκους επιχειρηματίες του τουρισμού αλλά και στους χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης.

Η 19η ΕΜΙΤΤ, μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις στον κόσμο με δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Κυριακή.