Οκτ10

Ποδηλατάδα στο οινοποιείο Μποσινάκη. ΣΑΟΟ

Ποδηλατάδα στο οινοποιείο Μποσινάκη. ΣΑΟΟ

Πιστός στην παράδοση ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων, επισκέφτηκε και φέτος παραδοσιακό οινοποιείο της περιοχής. Αυτή τη φορά επισκεφτήκαμε το οινοποιείο Μποσινάκη, στην περιοχή του Στενού, το Σάββατο, 7 Οκτωβρίου 2017.

Οι ποδηλάτες μας από την Πλατεία Πετρινού σε περίπου 45’ έφτασαν στο χώρο του οινοποιείου. Εκεί είχαν φτάσει με άλλα μέσα και άλλοι φίλοι και μέλη του Συλλόγου.

Έγινε λεπτομερής ενημέρωση από τη νεότερη γενιά των οινοποιών  για τον τρόπο παραγωγής του οίνου από τη μεταφορά των σταφυλιών στο οινοποιείο ώς την τελική οινοποίηση. Ακολούθησε δοκιμή εκλεκτών οίνων του οινοποιείου ( του λευκού Μαντινεία και του ροζέ Ιέρεια), με τη συνοδεία εδεσμάτων.

Ευχαριστούμε τη Χριστίνα και το Φώτη Μποσινάκη, καθώς και τα παιδιά τους Κατερίνα και Σωτήρη για την άψογη φιλοξενία.

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017, μέλη του ΣΑΟΟ περπάτησαν και ανίχνευσαν τα περιαστικά μονοπάτια της Τρίπολης, με σκοπό την ανάδειξη και αξιοποίησή τους, έτσι ώστε οι συμπολίτες μας να μπορούν, ανάλογα με τις δυνατότητές τους και την επιθυμία τους, να πραγματοποιούν εύκολες έως μέτριες πεζοπορικές διαδρομές. Έγινε η διαδρομή : Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Στρατώνας - Άλσος Αγίου Γεωργίου - Εξωκλήσι Αγίου Δημητράκου - Εξωκλήσι Αναλήψεως -  Εξωκλήσι Αγίων Θεοδώρων με κατάληξη το Άλσος του Νοσοκομείου.  Πιστεύουμε ότι το έργο αυτό είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί και οι συμπολίτες μας να έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τα όμορφα άλση που περιβάλλουν αυτό το τμήμα της πόλης.