Μέλι Ταϋγέτου - Αυτό που αγαπάμε…
0.0/5 rating (0 votes)

Το 1980, ο Μιχάλης Χ. Φωτόπουλος μαζί με τη σύζυγό του Μαρία ξεκίνησαν δειλά δειλά ως ερασιτέχνες, έχοντας πέντε κυψέλες στον κήπο του σπιτιού τους στο Ακριτοχώρι Μεσσηνίας. Παρήγαν μέλι ίσα ίσα για τις ανάγκες της οικογένειάς τους, για τα τρία παιδιά τους, τη Χριστίνα, την Αντωνία και τον μικρότερο Χαράλαμπο, και για να φιλεύουν τους συγγενείς και τους αγαπημένους φίλους. Ο Μιχάλης και η Μαρία αποφάσισαν, μετά από λίγα χρόνια, από ερασιτέχνες να γίνουν επαγγελματίες παραγωγοί μελιού, για να μοιραστούν την υπέροχη γεύση και τη θρεπτική αξία του μελιού και με όλους τους συνανθρώπους τους. Έτσι, το 1983 οι πέντε κυψέλες είχαν γίνει 200 και μεταφέρθηκαν από τον κήπο του σπιτιού τους στην ευρύτερη περιοχή της μεσσηνιακής Μάνης και στα βουνά του Ταΰγετου. Η άριστη ποιότητα των προϊόντων τους τους έκανε να αποκτούν συνέχεια καινούργιους πελάτες, με σταθερή αξία τους παλιούς. Όλους τους γλύκαιναν και τους χάριζαν απλόχερα τα ευεργετικά οφέλη του μελιού και των υπόλοιπων αγνών προϊόντων του.

Το 1994, ο Χαράλαμπος Φωτόπουλος αναλαμβάνει την επιχείρηση. Η τεχνογνωσία, το σύγχρονο επιχειρηματικό του πνεύμα και οι φρέσκες ιδέες του συναντήθηκαν με την τέχνη των γονιών του συνθέτοντας τελικά το μυστικό της επιτυχίας. Οι γονείς συνεχίζουν μέχρι και σήμερα με πολλή όρεξη και μεράκι να παράγουν το μέλι και όλα τα παράγωγά του, συμμετέχοντας και στις μεγάλες γιορτές μελιού, ενώ την ίδια στιγμή, με απόλυτα ανανεωμένες ετικέτες και νέες, πανέμορφες συσκευασίες, το Μέλι Ταϋγέτου βρίσκεται στις σημαντικότερες εκθέσεις τροφίμων και ποτών ανά την Ελλάδα, κι από εκεί στις αγορές του εξωτερικού.

Πέρα από το κεχριμπαρένιο μέλι ανθέων και το θρεπτικότατο θυμαρίσιο μέλι (και με κηρήθρα), αξίζει να δοκιμάσετε το αρωματικό μέλι ευκαλύπτου (είναι εξαιρετικά θεραπευτικό και χρησιμεύει ακόμη και για επάλειψη σε πληγές, εγκαύματα κ.λπ.), το λευκό μέλι ελάτης (ιδανικό για το πεπτικό) και το πικρόγλυκο και τόσο τονωτικό μέλι κουμαριάς, ένα φυσικό αντιβιοτικό - ασπίδα προστασίας για όλο τον οργανισμό. Θα βρείτε, επίσης, εξαιρετικής γεύσης και αρώματος πευκόμελο, πιπεράτο μέλι καστανιάς (λιγότερο γλυκό από τα άλλα μέλια, με ελαφρά πικρή επίγευση και μεγάλη περιεκτικότητα γυρεό-κοκκων που του προσδίδουν πολύ δυνατή γεύση), εξαιρετικό μέλι από ρείκι, καθώς και τα φίνα μέλια φασκομηλιάς και πορτοκαλιάς, γεμάτα ιχνοστοιχεία και υπέροχη γεύση. Όλα τους είναι (εξ ορισμού) βιολογικά και ανεπεξέργαστα. Μπορείτε τέλος να προμηθευτείτε παραδοσιακό παστέλι, γύρη, πρόπολη, βασιλικό πολτό, κερί, κηρήθρα και άλλα προϊόντα μελισσοκομίας, καθώς και σπάνια θεραπευτικά βότανα Ταϋγέτου.

Specifications

 • Πληροφορίες:

  Μέλι Ταϋγέτου

  Μελισσοκομία Φωτόπουλου

  Κεντρικά: Ακριτοχώρι Μεσσηνίας

  Τηλ.: 27250 61442 

  Αποθήκες: Άνω Λιόσια Αττικής

  Τηλ.: 210 2486925

  Κιν.: 6972600746

  Πληροφορίες & σημεία πώλησης:

  • www.melitaygetos.com
  • www.melifotopoulos.gr
  • FB. Meli Fotopoulos