Απέλιστρα σημαίνει άφταστη

Απέλιστρα  σημαίνει άφταστη

apelistra logoΓεννήθηκε πριν από 22 χρόνια από έρωτα και πίστη στα αγνά προϊόντα της ελληνικής γης. Η Απέλιστρα, είναι ένα πανέρι που σκορπάει αρώματα και γεύσεις του χωριού και που δημιουργήθηκαν με το μεράκι και τις μυστικές συνταγές της παράδοσης, από μικρούς παραγωγούς και οικογενειακές επιχειρήσεις. Eλαιόλαδο, κρασί, τυριά, αλλαντικά…, δουλεμένα με σπιτική φροντίδα και πάθος για άφταστη ποιότητα κερδίζουν με την πρώτη δοκιμή τον καταναλωτή.
20110916 32tΚάτω από το όνομα Απέλιστρα βρήκαν μια ζεστή στέγη τα καλούδια της ελληνικής υπαίθρου, διαλεγμένα με τα πιο αυστηρά γευστικά και ποιοτικά κριτήρια. Μια όαση που μέσα στη συγκυρία της οικονομικής κρίσης στηρίζει μικρούς παραγωγούς και επιχειρήσεις με την σταθερά αυξανόμενη δεξαμενή και προτίμηση των πελατών της. Η Απέλιστρα μετουσίωσε την βαθιά πίστη της στα ελληνικά προϊόντα σε παράδειγμα αυτάρκειας και αμφικτιονίας επιχειρήσεων, ένα φωτεινό φάρο για τη δοκιμαζόμενη αγροτική μας οικονομία. Τα προϊόντα της ετικέτας της έχουν κερδίσει πολυάριθμα βραβεία (OLIVE, ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ, Βήμα Gourmet) και θα τα βρείτε σε καταστήματα Delikatessen και επιλεγμένα κρεοπωλεία και εστιατόρια.
711tΔοκιμάστε και αφήστε τα να σας ξελογιάσουν: Περίφημα λουκάνικα Τρικάλων, ζυμωμένα με παλιές παραδοσιακές συνταγές, καπνιστά σε ξύλα βελανιδιάς, με πράσο, με ρίγανη, με πορτοκάλι, με αγριογούρουνο ριγανάτο ή πρασάτο, πιπεράτο ή σκορδάτο, 100% μοσχαρίσιο, και ασύγκριτο λουκάνικο κοτόπουλου. Διάσημα και πεντανόστιμα κερκυραϊκά αλλαντικά καπνιστά σε σχοίνο και δάφνη φυσικής ωρίμανσης, νούμπουλο, σαλάδο κλασικό ή άπαχο, σουτζούκι, πανσέτα ολόκληρη ή τεμαχισμένη. Ονομαστό Κασέρι Τρικάλων (Π.Ο.Π.)από αιγοπρόβειο γάλα περιοχής Μετεώρων και πολλές ακόμα απαράμιλλες γεύσεις Απέλιστρα.
Το όνομά της; Από το ρήμα «πελάζω» που σημαίνει πλησιάζω, προσεγγίζω, φτάνω και το στερητικό «α». Δηλαδή, απαράμιλλη, ασυναγώνιστη, ασύγκριτη, άφταστη ποιότητα.