Οικολογικά Αγροκτήματα Καραμάνου

Οικολογικά Αγροκτήματα Καραμάνου

siskevastirioΤο 1981 στον αργολικό κάμπο δύο νέοι άνθρωποι, ο Θανάσης και η Σοφία Καραμάνου άρχισαν να καλλιεργούν με αγάπη τη γη που πήραν απ’ τους γονείς τους. Πολύ γρήγορα βρέθηκαν συνειδησιακά αντιμέτωποι με τα αδιέξοδα της συμβατικής γεωργίας, της μονοκαλλιέργειας, της έξαρσης βλαβερών λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων.
Μετά από συνεχείς μελέτες και περιηγήσεις σε εναλλακτικές καλλιέργειες της Ελλάδας και του εξωτερικού, στα μέσα της δεκαετίας του 1990, αποφάσισαν να ασχοληθούν συστηματικά με την φιλική προς το περιβάλλον βιολογική γεωργία.
Παντρεύοντας την πολύτιμη εμπειρία της παραδοσιακής γεωργίας που κληρονόμησαν απ’ τους γονείς τους με τις σύγχρονες κατακτήσεις και καινοτομίες της βιολογικής καλλιέργειας, δημιούργησαν ένα πρότυπο οικολογικό αγρόκτημα και προϊόντα επώνυμα, νόστιμα, απαλλαγμένα από κάθε βλαβερή ουσία για τον οργανισμό και τη φύση.

P1070735

Το 1996 τα οικολογικά Αγροκτήματα Καραμάνου εντάσσονται στο σύστημα ελέγχου και πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων και ξεκινούν τη βιολογική καλλιέργεια σε μια έκταση περίπου 180 στρεμμάτων, αρχικά κυρίως με εσπεριδοειδή. Με μεράκι κι υπευθυνότητα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα επεκτάθηκαν και σε άλλου είδους καλλιέργειες φρούτων και κηπευτικών, ενώ παράλληλα δραστηριοποιήθηκαν και στο χώρο της τυποποίησης και της διάθεσης των προϊόντων τους, με τη δημιουργία μονάδας μεταποίησης, το 2005, στη Νέα Τίρυνθα. Αποτέλεσμα, οι πρώτες ελληνικές βιολογικές σαλάτες λαχανικών κάνουν την εμφάνισή τους στα ράφια των supermarket.

Σήμερα, με τον ίδιο σεβασμό στη φύση και τον άνθρωπο και εφαρμόζοντας τις πιο προηγμένες μεθόδους βιολογικής καλλιέργειας, τα Οικολογικά Αγροκτήματα Καραμάνου έχουν επεκταθεί σε διάφορες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας και της Παρνασσίδας. Σε ιδιόκτητα κι ενοικιαζόμενα κτήματα καλλιεργείται μια μεγάλη γκάμα προϊόντων, όπως φράουλες, πεπόνια, καρπούζια, πατάτες, λάχανα και πληθώρα άλλων λαχανικών.

P1090699P1090712P1110293

«Η βιολογική γεωργία δεν είναι απλά ένας άλλος τρόπος καλλιέργειας αλλά επιτακτική ανάγκη για να υπάρχει μέλλον στον πλανήτη μας», επιμένουν να επαναλαμβάνουν ο Θανάσης και η Σοφία.
Τα υπέροχα προϊόντα τους, πιστοποιημένα από τον οργανισμό πιστοποίησης BIO-Hellas και με παραγωγική διαδικασία που ακολουθεί το σύστημα HACCP, διατίθενται στις λαϊκές αγορές βιολογικών προϊόντων σε διάφορες συνοικίες της Αθήνας, στα ράφια των supermarket MYMARKET, ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ και ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων και φυσικά στο κατάστημά τους «Βιο..λογικό», το οποίο βρίσκεται στην Άρια Ναυπλίου, μέσα σε ένα αγρόκτημα 40 στρεμμάτων, όπου ο καταναλωτής πολλές φορές έχει τη δυνατότητα να μαζέψει ο ίδιος τα προϊόντα που επιθυμεί. Εδώ πέραν των φρέσκων φρούτων και λαχανικών μπορείτε να βρείτε όσπρια, παραδοσιακά ζυμαρικά, φρεσκοστυμμένους  χυμούς πορτοκαλιού, σαλάτες λαχανικών, αλεύρι, γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες, προϊόντα τομάτας, φρέσκο γάλα, γιαούρτια κι αλλά γαλακτοκομικά, παγωτά, κρασιά, προϊόντα περιποίησης σώματος, φυσικά και βιολογικά καλλυντικά, απορρυπαντικά και καθαριστικά σπιτιού φιλικά προς το περιβάλλον.

Οικολογικά Αγροκτήματα Καραμάνου
Αργολικόν Νάυπλιον/ Τηλ.-Fax: 2752043093 - κιν. 6976624212                                           www.biologiko.gr

Παντοπωλείο βιολογικών προϊόντων <<ΒΙΟ...ΛΟΓΙΚΟ..>>                                                     Λεωφ. Ασκληπειού Άρεια Ναύπλιο / Τηλ. 2752023371