Φυτώρια Δημαράκη

Φυτώρια Δημαράκη
Το 1972 στους Φούρνους Αργολίδας ο κύριος Νικόλαος Δημαράκης και η σύζυγός του Όλγα από αγάπη για τη γη αποφάσισαν να ιδρύσουν το φυτώριο τους. Λίγα χρόνια αργότερα το 1978 απόκτησαν την πρώτη επίσημη άδεια του φυτωρίου, η οποία ανανεώνεται ανελλιπώς μέχρι σήμερα τηρώντας κατά γράμμα τη νομοθεσία. Σήμερα διαθέτουν άδεια παραγωγής πολλαπλασιαστικού υλικού από το ΚΕΠΠΥΕΛ Ναυπλίου τύπου Α, Β και Δ.
 
 
Το 1985 με μεράκι κι υπευθυνότητα άρχισαν την αναπαραγωγή και τη διάθεση γνήσιας ποικιλίας ροδιάς Ερμιόνης από τρία επιλεγμένα κτήματα με μοσχεύματα από καρποφόρους βλαστούς. Οκτώ χρόνια αργότερα, το 1993 ο γιος τους Βασίλειος Δημαράκης έχοντας αποκτήσει το πτυχίο του από τη Γεωπονική Σχολή Αθηνών με ειδικότητα τη φυτοτεχνία αναλαμβάνει ως υπεύθυνος γεωπόνος να οδηγήσει τα φυτώρια σε μια ραγδαία ανάπτυξη . Το 2010 ο ιδρυτής κύριος Νικόλαος Δημαράκης πεθαίνει αφήνοντας όμως πίσω του μια σημαντική παρακαταθήκη την οποία και συνεχίζει με την ίδια θέληση τόσο η σύζυγός του ως υπεύθυνη φυτωρίου όσο και ο γιος του ως επιστημονικός υπεύθυνος.
Όλο αυτό το διάστημα η πολύχρονη εμπειρία σε συνδυασμό με την υπευθυνότητα, το μεράκι και την αγάπη των ιθυνόντων για τη δουλειά τους, έχουν κάνει τα φυτώρια Δημαράκη να ξεχωρίζουν.
Κύριοι στόχοι της επιχείρησης είναι πρωτίστως η ποιότητα, η υγεία και φυσικά η αξιοπιστία του παραγόμενου πολλαπλασιαστικού υλικού. Επίσης γίνεται συνεχής προσπάθεια να βελτιωθούν τα παραγόμενα προϊόντα μέσα από την έρευνα. Για το λόγο αυτό οι υπεύθυνοι συμμετέχουν ανά τακτά διαστήματα σε συνέδρια και παρακολουθούν ενδελεχώς τις ελληνικές και τις διεθνείς εξελίξεις πάνω στον τομέα τους βαδίζοντας παράλληλα με τις εξελίξεις.
 
 
Με σεβασμό στη φύση, όλες αυτές τις δεκαετίες τα φυτώρια Δημαράκη εφαρμόζουν μεθόδους καλλιέργειας φιλικές προς το περιβάλλον, έχοντας ελαχιστοποιήσει τη χρήση χημικών, χρησιμοποιώντας οργανικές ύλες και βιολογικές μεθόδους όπου είναι δυνατόν και κάνοντας χρήση μικροάρδευσης, προκειμένου να έχει μέλλον ο πλανήτης.
Γνωρίζοντας πολύ καλά πως οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά κι οδηγούν στην καλύτερη παραγωγή, σκοπός των φυτωρίων Δημαράκη είναι η άμεση και στενή συνεργασία με τον πελάτη-παραγωγό. Βασική τους αρχή είναι πως η πώληση των προϊόντων ολοκληρώνεται μόνο όταν ο πελάτης ικανοποιηθεί απόλυτα σε βάθος χρόνου. Πάντα δίπλα του, αναλύουν και κατανοούν τις ανάγκες του και με τις γνώσεις τους τον κατευθύνουν έτσι, ώστε να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.
Σήμερα κουβαλώντας εμπειρία χρόνων τα φυτώρια καλύπτουν τις ανάγκες όλης της ελληνικής επικράτειας. Τα πιστοποιημένα τους προϊόντα αποστέλλονται με ασφάλεια σε κάθε σημείο της χώρας συνοδευόμενα πάντοτε με τα ανάλογα φορολογικά στοιχεία και με τα επίσημα πιστοποιητικά ταυτότητας και ποιότητας.
 
 
Το τελευταίο διάστημα η οικογένεια Δημαράκη κάνει σημαντικά βήματα για μια ολοκληρωμένη βιολογική παραγωγή ενώ παράλληλα γίνονται πειραματισμοί με τη μέθοδο της αεροπονίας, προκειμένου να δημιουργηθούν έριζα μοσχεύματα ροδιάς, ελιάς, και φρούτων. Στα φυτώριά τους επίσης μπορείς να βρεις καλλωπιστικά φυτά σε μεγάλη ποικιλία.
 
Φούρνοι Αργολίδος 21300
Τηλ.: 2754071462, κιν.: 6945997470, 6948200835
Fax: 2754029720
www.fytoriorodias.gr
e-mail:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.