Nov19

Black Friday με Super Προσφορές στο Mare West

Κατηγορία: Latests News

Black Friday με Super Προσφορές στο Mare West

Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου μην κανονίσετε τίποτα! Το εμπορικό πάρκο Mare West συμμετέχει στο θεσμό της Black Friday με απίθανες προσφορές στα καταστήματά του.

Ημέρα για συμφέρουσες αγορές η 23η Νοεμβρίου σε όλο τον κόσμο και τα καταστήματα που στεγάζονται στο Mare West δεν θα μπορούσαν να μην συμμετάσχουν! Έτσι λοιπόν, οι επισκέπτες του εμπορικού πάρκου θα βρουν ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ, είδη σπιτιού, κοσμήματα και καλλυντικά σε σούπερ ειδικές τιμές.

Η βόλτα φυσικά συμπληρώνεται με τα καταστήματα εστίασης όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τον καφέ ή το γεύμα του, σε ζεστούς χώρους, δίπλα στη θάλασσα και μάλιστα χωρίς καπνό!

Σας περιμένουμε λοιπόν για αγορές που συμφέρουν! 

Και για το Black Friday, MARE WEST, μην πας μακριά…

Nov14

Η «Μυθική Πελοπόννησος» στο επίκεντρο εκδηλώσεων στη Γερμανία

Κατηγορία: Latests News

Η «Μυθική Πελοπόννησος» στο επίκεντρο εκδηλώσεων στη Γερμανία

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Επαρχίας Schwabisch Hall, που αποτελεί υπόδειγμα διαπεριφερειακής συνεργασίας στην οικογένεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οδηγό για την επίτευξη βιώσιμων συμφωνιών  για την Ελλάδα, η «Μυθική Πελοπόννησος» παρουσιάστηκε δυναμικά στην Οικονομική – Εμπορική Έκθεση «Wirtschafts Messe 2018», που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία, στην επαρχία Schwabisch Hall από 9 έως 11 Νοεμβρίου 2018.

Πρόκειται για μία έκθεση καταναλωτών για το εμπόριο, τη βιοτεχνία, τη βιομηχανία και τις υπηρεσίες, όπου πολλοί εκθέτες παρουσίασαν  τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους από σχεδόν όλους τους τομείς της οικονομίας. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου φιλοξενήθηκε σε δικό της ανεξάρτητο περίπτερο σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου οι εκπρόσωποί της είχαν τη δυνατότητα να προβάλουν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του προορισμού όχι μόνο στον τομέα του τουρισμού, αλλά  και σε ότι αφορά τη γαστρονομία, προσφέροντας στους επισκέπτες της έκθεσης τα εξαιρετικής ποιότητας Πελοποννησιακά προϊόντα.  

Την Περιφερειακή Αρχή εκπροσώπησε η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Αντωνία Μπούζα, η οποία υποδέχτηκε στο περίπτερο της Πελοποννήσου τους αξιωματούχους του κρατιδίου Βάδης Βυρτεμβέργης κκ. Wolfgang Reimer και Gerhard Bauer, οι οποίοι μεταξύ άλλων δοκίμασαν τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα του Μοριά και δήλωσαν εντυπωσιασμένοι.

Nov08

Βιωματικό Φωτογραφικό Σεμινάριο - Τσίπουρο Τυρνάβου

Κατηγορία: Latests News

Βιωματικό Φωτογραφικό Σεμινάριο - Τσίπουρο Τυρνάβου

Φωτογραφία Μάρω Κουρή

Μετά από τις σπουδές μου στο Τμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών Αθήνας, μετά την ολοκλήρωση της Πτυχιακής μου στα Τσίπουρα του Τυρνάβου, όπου μέσω φωτογραφιών παρουσίασα και εξήγησα με κειμενολεζάντες τον παραδοσιακό και τον σύγχρονο τρόπο της απόσταξης στεμφύλων σταφυλής, μετά από μία έκθεση αυτών στο Οινόραμα, στο ΟΑΚΑ το 1995,  μετά από τη δημοσίευση κεντρικού άρθρου μου στο National Geographic με θέμα τη ζωή των Τυρναβιτών,  έρχεται η στιγμή που θέλω να μοιραστώ τις απροσδόκητα όμορφες εμπειρίες με συνοδοιπόρους .

Έτσι, ετοίμασα ένα βιωματικό σεμινάριο φωτογραφικής διαδικασίας στον Τύρναβο, κατά την -μικρή -διάρκεια λειτουργίας των παραδοσιακών αποστακτηρίων.

Τόπος έμπνευσης. 

Το τσιπουράκι της καρδιάς, στάλα-στάλα βγαίνει στο παλιό ρακαριό που ανοίγει μόνο για λίγες μέρες. Έρχονται οικογένειες από τα γύρω χωριά και τα απόμακρα βουνά, με τα στέμφυλα τους για να αποστάξουν το "απόσταγμα των καρδιών" όπως το λένε, μα, κυρίως για να συναντηθούνε οι ματιές τους όλη νύχτα και όλη μέρα που μένουν ανοιχτά τα καζάνια. 

Εδώ, σας περιμένουμε να βρεθούμε δημιουργώντας μία ομάδα φωτογραφικής χαράς. 

Πορτρέτα, εσωτερικότητα, ηρεμία, κέφι, ζωντάνια,  το άγνωστο, μέθεξη, χαρά, δημιουργικοτητα, φωτογράφηση, ένωση! 

Ελάτε! Δοκιμάστε μας, ένα τριήμερο στον Τύρναβο. Παρασκευή 23 έως Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Πληροφορίες και εγγραφές: https://www.oramastudies.gr/travel-programs-gr/tirnavos/…

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη δημοσίευση, υποστήριξη, προώθηση και την συμμετοχή σας!

Με βαθιά εκτίμηση,

Μάρω

Maro Kouri

Photojournalist

36, Vosporou Street

10444, Athens, Greece

Mobile : 0030 6977 296831

 

Nov07

Η Μυθική Πελοπόννησος «αναρριχάται» στον κόκκινο βράχο

Κατηγορία: Latests News

Η Μυθική Πελοπόννησος «αναρριχάται» στον κόκκινο βράχο

3ο Φεστιβάλ Αναρρίχησης

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας Ο.Τ.Α. «Πελοπόννησος Α.Ε.», συμμετείχε στη διοργάνωση του 3ου Φεστιβάλ Αναρρίχησης, που πραγματοποιήθηκε στο Λεωνίδιο Αρκαδίας, με μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακό αντίκτυπο, από 1 έως 4 Νοεμβρίου 2018.

Πρόκειται για μια φιλόδοξη διοργάνωση που υλοποιείται για 3η συνεχόμενη χρονιά από το Δήμο Νότιας Κυνουρίας και το Climb In Leonidio, συνεχίζοντας την μεγάλη και ουσιαστική προσπάθεια προώθησης του Αναρριχητικού Πάρκου Λεωνιδίου καθώς και των εναλλακτικών – ειδικών μορφών τουρισμού, την ανάδειξη του φυσικού κάλλους της περιοχής και τη διάδοση, σε πολλές χώρες του εξωτερικού, όλων των δυνατοτήτων και προτερημάτων της περιοχής.

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 800, ενώ ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν και οι διάσημοι αναρριχητές Angie Eiter, Klemen Bečan και Said Belhaj, οι οποίοι έχουν συμβάλλει σημαντικά στην εξέλιξη της αναρρίχησης στο Λεωνίδιο και για άλλη μια φορά με την παρουσία τους ανέδειξαν τη διοργάνωση που τείνει να γίνει θεσμός και αποτελεί μοναδική ευκαιρία ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας και προβολής των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων του προορισμού. Εκτός των πολλών ελληνικών συμμετοχών, μεταξύ των εγγεγραμμένων  στο Φεστιβάλ υπήρξαν  πάρα πολλοί επισκέπτες από Γερμανία και Γαλλία και αρκετοί από Πολωνία, Ελβετία, Ιταλία, Ισπανία, Ρουμανία, Ουκρανία, Σλοβενία, Σλοβακία, Αυστρία, Τσεχία, Αγγλία, Νορβηγία, Ολλανδία, Η.Π.Α, Σουηδία, Φιλανδία, Αυστραλία, Ιαπωνία, Μαρόκο.

Oct29

Τα κρασιά του Αιγαίου γοήτευσαν την Αθήνα

Κατηγορία: Latests News

Τα κρασιά του Αιγαίου γοήτευσαν την Αθήνα

Τα κρασιά που παράγονται στα νησιά του Αιγαίου πελάγους είναι συχνά σπάνια και πάντα συναρπαστικά. Αυτό είναι το συμπέρασμα της εκδήλωσης «Τα Κρασιά του Αιγαίου» που έγινε πρόσφατα στην Αθήνα. Σχεδόν 2.000 επισκέπτες κατέκλυσαν στις 21/10/18 τις αίθουσες της Αίγλης Ζαππείου για να μυηθούν στα μυστικά κρασιών που παράγονται σε πολλά από τα νησιά του Νοτίου και Βορείου Αιγαίου ―και που πολλές φορές συναντάμε μόνο στον τόπο παραγωγής τους, λόγω μικρών όγκων παραγωγής.

Τα αιγαιοπελαγίτικα κρασιά παρουσιάζουν εξαιρετικό γευσιγνωστικό ενδιαφέρον γιατί εκφράζουν τα νησιωτικά αμπελοτόπια της Ελλάδας με γεύσεις πρωτότυπες και μοναδικές, συχνά παγκοσμίου κλάσης. Καθιερωμένες και σπάνιες, κυρίως γηγενείς ποικιλίες αμπέλου, ―ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά του νησιωτικού αμπελώνα της χώρας― εντυπωσίασαν τους γευσιγνώστες με τη διαφορετικότητά τους. Οι επισκέπτες δοκίμασαν κρασιά πολλών ειδών: φρέσκα λευκά (τραγανά και με δροσιστική οξύτητα), αναπάντεχα ροζέ (εξαιρετικά ανερχόμενη κατηγορία) και στιβαρά ερυθρά (κρασιά με νησιωτική ιδιαιτερότητα). Δεν έλειψαν κάποια αφρώδη, ενώ τα γλυκά κρασιά έκλεψαν την προσοχή, αφού τα νησιά του Αιγαίου διακρίνονται για αυτά διεθνώς εδώ και δεκαετίες. Εξίσου εντυπωσιακή ήταν και η παρουσία μικρών οινοποιείων που σπάνια παρουσιάζουν την παραγωγή τους στην Αθήνα.

Συμμετείχαν τα εξής 30 μικρά ή μεγαλύτερα, νέα ή καθιερωμένα οινοποιεία από 12 νησιά (Ικαρία, Κω, Λέσβο, Λήμνο, Μήλο, Πάρο, Σάμο, Σαντορίνη, Σίκινο, Ρόδο, Τήνο και Χίο): Αμπελώνες Αφιανέ, Αμπελώνες Βαπτιστή, Αμπελώνες Tριανταφυλλόπουλου, Αριούσιος Οινοποιητική, Asteras Winery, Artemis Karamolegos Winery, Avantis Santorini, Cair Rhodes, Canava Roussos, ΕΟΣ Σάμου, Kάναβα Χρυσού-Τσέλεπου, Κτήμα Μωραΐτη, Κτήμα Χατζηγεωργίου, Limnos Wines, Limnos Organic Wines, Μεθυμναίος Οίνος, Milos Cave Winery Kostantakis, Monte Cherchi, Μπουτάρη Οινοποιητική, Νόπερα Οινοποιητική, Οινοποιείο Βακάκη, Οινοποιείο Βενετσάνου, Οινοποιείο Γκαράλη, Οινοποιείο Μάναλη, Οινοποιείο Χατζηδάκη, Οινοποιία Γαβαλά, Οινοποιία Τσαντίρη, Οινοφόρος Λέσβου, Santo Wines, Vassaltis Vineyards.

Το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών τράβηξε η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «κρασί και ψάρι», που κατέληξε στο συμπέρασμα πως το αρμονικό «πάντρεμα»  συγκεκριμένων ψαριών και κρασιών, ανάλογα με το γευστικό προφίλ καθενός, θα μπορούσε να αποτελέσει εργαλείο προώθησης για τα αιγαιοπελαγίτικα κρασιά. Ένα εργαστήριο για τα γλυκά κρασιά και τους τρόπους παραγωγής τους, που συνοδεύτηκε από ειδική γευστική δοκιμή με 24 γλυκά αιγαιοπελαγίτικα κρασιά, επίσης είχε καλή αποδοχή από τον κόσμο.

Η εκδήλωση «Τα Κρασιά του Αιγαίου στην Αθήνα» οργανώνεται για τις Περιφέρειες Νοτίου και Βορείου Αιγαίου από την εταιρεία οινικής επικοινωνίας Vinetum, με την συνεργασία της Ένωσης Οινοποιών και Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου (ΕΝΟΑΝΑ).

Oct29

Digital Marketing Practitioner Στις 5 Νοεμβρίου ξεκινά νέο τμήμα του εκπαιδευτικού προγράμματος από την «Εξέλιξη» και την eSkills Center by Convert Group

Κατηγορία: Latests News

Digital Marketing Practitioner  Στις 5 Νοεμβρίου ξεκινά νέο τμήμα του  εκπαιδευτικού προγράμματος από την «Εξέλιξη» και την eSkills Center by Convert Group

Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση που είχε το  εκπαιδευτικό πρόγραμμα Digital Marketing Practitioner που ξεκίνησε στις 15 Οκτωβρίου, νέο τμήμα ξεκινά στις 5 Νοεμβρίου, στο Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • 90 ώρες διδασκαλίας σε αίθουσα, από τους πλέον έμπειρους επαγγελματίες στο χώρο του digital marketing, με συνδυασμό θεωρίας και πρακτικής εξάσκησης, σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες υπολογιστών
  • 25 ώρες eLearning, με 8 από τους γνωστότερους εισηγητές παγκοσμίως 
  • 2ήμερο digicamp. Το μοναδικό camp στην Ελλάδα όπου η πρακτική άσκηση συνδυάζεται με επαγγελματική δικτύωση και ψυχαγωγία. Κατά τη διάρκεια του camp (το οποίο περιλαμβάνει  διαμονή και πλήρη διατροφή), οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν τη διαμόρφωση digital marketing στρατηγικής για μεγάλες Ελληνικές και πολυεθνικές εταιρίες στην εγχώρια αγορά και τις παρουσιάζουν σε επιτροπή με εκπροσώπους των εταιρειών.
Oct15

Παρουσίαση ποιητικών συλλογών της Καίτης Καραδόντη-Λάμπρου - Εταιρεία Αρκαδικών Γραμμάτων & Τεχνών

Κατηγορία: Latests News

 Παρουσίαση ποιητικών συλλογών της Καίτης Καραδόντη-Λάμπρου - Εταιρεία Αρκαδικών Γραμμάτων & Τεχνών

Τετάρτη, 31-10-2018, ώρα 18:00. Είσοδος Ελεύθερη

Παρουσίαση ποιητικών συλλογών της Καίτης Καραδόντη-Λάμπρου 
Εταιρεία Αρκαδικών Γραμμάτων & Τεχνών


Για την ποιήτρια θα μιλήσουν σπουδαίες προσωπικότητες ενώ καλλιτέχνες της Λυρικής Σκηνής θα ερμηνεύσουν ποιήματα του Κωστή Παλαμά, Κώστα Ουράνη, Γιώργου Σαραντάρη & Καίτης Καραδόντη μελοποιημένα από τον συνθέτη Ηλία Θεοδώρου Στασινό.

Αίθουσα Φιλολογικού Συλλόγου "Παρνασσός"- Πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8, 105 61 Αθήνα.

Είσοδος ελεύθερη.

Oct11

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός "Γίνε Εθελοντής Σαμαρείτης-Διασώστης"

Κατηγορία: Latests News

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός "Γίνε Εθελοντής Σαμαρείτης-Διασώστης"

Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κορίνθου  ξεκινάει την νέα εκπαιδευτική σειρά και καλεί τους ενδιαφερόμενους να κάνουν την εγγραφή τους. 

Τα μαθήματα της σχολής, ξεκινούν κάθε Οκτώβριο, Δευτέρα και Τετάρτη 20:00-22:00, ενώ εγγραφές γίνονται όλο το χρόνο. Δικαίωμα υποβολής για τη Σχολή Σαμαρειτών και Διασωστών έχουν άνδρες και γυναίκες, με διάθεση Εθελοντικής Προσφοράς και είναι από 18 έως 45 ετών. 

Δήλωσε και εσύ συμμετοχή στη Σχολή Εθελοντών Σαμαρειτών έως 10 Οκτωβρίου, στην ιστοσελίδα μας. Έλα ΚΑΙ ΕΣΥ στην μεγάλη οικογένεια του Ερυθρού Σταυρού, αυτό το έργο πρέπει να συνεχιστεί από ΕΣΕΝΑ

για πληροφορίες: 

https://www.samarites.gr

Τηλ.-fax: 2741023209, Κινητο: 6984.503577

E-mail: 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Facebook: https://www.facebook.com/samarites.korinthos

Oct11

Τα Κύθηρα στο Παγκόσμιο Συνέδριο Μονοπατιών 2018

Κατηγορία: Latests News

Τα Κύθηρα στο Παγκόσμιο Συνέδριο Μονοπατιών 2018

Τα μονοπάτια ως μοχλός βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.

Το 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο Μονοπατιών, που πραγματοποιήθηκε στο Σαντιάγο της Ισπανίας στις 26-29 Σεπτεμβρίου 2018, υπήρξε μια εμπειρία μοναδική για όλους τους επαγγελματίες μονοπατιών που παρευρέθηκαν. Το πρόγραμμα ανάπτυξης μονοπατιών και βιώσιμου τουρισμού των Κυθήρων ΄Kythera Hiking΄ είχε δυναμική παρουσία και υπήρξε ένα από τα πιο πολυσυζητημένα projects του συνεδρίου.

Στο συνέδριο συμμετείχαν μερικά από τα καλύτερα μονοπάτια του κόσμου όπως το διάσημο Camino de Santiago που το φιλοξένησε, το Appalachian Trail των Η.Π.Α. και το Bruce Trail του Καναδά, με το οποίο τα Κύθηρα έχουν αδελφοποιηθεί.              

Στο πλαίσιο του συνεδρίου έγιναν δεκάδες διαλέξεις, εργαστήρια, ειδικές εκδηλώσεις όπως και το πρώτο φεστιβάλ κινηματογράφου μονοπατιών. Μεταξύ άλλων, μίλησαν οι Manuel Butler Halter, διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO), Suh Myong Sook, εμπνεύστρια των Παγκοσμίων Συνεδρίων Μονοπατιών (Jeju Olle, Κορέα), και Galeo Saintz, πρόεδρος του Παγκόσμιου Δικτύου Μονοπατιών (WTN).

Στη συνεδρία ‘Μονοπάτια και Πολιτισμός’ ο Ρήγας Ζαφειρίου παρουσίασε τη μεθοδολογική προσέγγιση, τα εργαλεία και τις καινοτομίες που έχει αναπτύξει το MedINA (Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο) για την ολοκληρωμένη διαχείριση του προγράμματος μονοπατιών των Κυθήρων. Την τελευταία μέρα, ο Φοίβος Τσαραβόπουλος, από την Κοιν.Σ.Επ. Μονοπάτια της Ελλάδας, παρουσίασε τα Κύθηρα ως πεζοπορικό προορισμό με αναφορά στην πλούσια πολιτιστική και φυσική κληρονομιά, στην εκπληκτική εναλλαγή τοπίου και τα υπόλοιπα μοναδικά χαρακτηριστικά τους.

Τα μονοπάτια των Κυθήρων προσέλκυσαν μεγάλο ενδιαφέρον και έγιναν επαφές με παράγοντες και επαγγελματίες του χώρου για τη σύναψη σημαντικών συνεργασιών. Οι άνθρωποι του Kythera Hiking έπαιξαν βασικό ρόλο στο συντονισμό των οργανισμών της Μεσογείου και έθεσαν τις βάσεις για τη δημιουργία του Μεσογειακού Κόμβου του Παγκόσμιου Δικτύου Μονοπατιών. Μια από τις πρώτες ιδέες που προτάθηκαν για το Μεσογειακό Κόμβο είναι η προσέλκυση εθελοντών από την Αμερική για εργασίες συντήρησης των μονοπατιών των Κυθήρων, καθώς και η αδελφοποίηση με το Μονοπάτι του Όρους Λιβάνου (Lebanon Mountain Trail).

Ομιλητές από όλο τον κόσμο αναφέρθηκαν στις επιτυχίες και ανέλυσαν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν αναπτύσσοντας διάφορες θεματικές όπως η σύγχρονη χρήση των μονοπατιών, το μάρκετινγκ, η βιωσιμότητα δικτύων, τα αστικά μονοπάτια, οι προσκυνηματικές διαδρομές κ.ά. Στο συνέδριο υπογραμμίστηκε η πολυδιάστατη συμβολή των μονοπατιών στον τουρισμό, στις τοπικές οικονομίες, στη διατήρηση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς αλλά και στην αναψυχή, στην άσκηση και στην υγεία όλων μας. Τέλος, εντοπίστηκαν ανάγκες όπως: πιο εστιασμένες επιστημονικές προσεγγίσεις, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας για την αειφόρο κατασκευή μονοπατιών, η δημιουργία εργαλειοθήκης για τη συλλογή δεδομένων και η ενδυνάμωση του ρόλου της κινηματογράφησης για τη διάδοση των αξιών των μονοπατιών. Το μέλλον των μονοπατιών διαγράφεται εξαιρετικά ελπιδοφόρο, αφού η πεζοπορία είναι πλέον η δημοφιλέστερη δραστηριότητα στον κλάδο του τουρισμού περιπέτειας, ο οποίος αναπτύσσεται ραγδαία παγκοσμίως.

 
   


Περισσότερες Πληροφορίες:

Kythera Hiking: Είναι το πρόγραμμα ανάπτυξης ολοκληρωμένου δικτύου μονοπατιών και βιώσιμου τουρισμού στα Κύθηρα που υποστηρίζεται και υλοποιείται από το Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού και Ανάπτυξης (Κ.Ι.Π.Α.), το Δήμο Κυθήρων & Αντικυθήρων, την Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων & Αντικυθήρων και το Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο  (MedINA). Το όραμά μας είναι να διασώσουμε και να εμπλουτίσουμε τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά του νησιού μας, συμβάλλοντας στην ευημερία της τοπικής κοινωνίας. [Σύνδεσμοι: http://kytherahiking.com/ / https://www.facebook.com/kytherahiking/]

Παγκόσμιο Συνέδριο Μονοπατιών (World Trails Conference): Το Παγκόσμιο Συνέδριο Μονοπατιών διοργανώνεται από το Παγκόσμιο Δίκτυο Μονοπατιών κάθε δύο χρόνια. Φέτος, το συνέδριο, στην 7η έκδοσή του, φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Το πρώτο συνέδριο πραγματοποιήθηκε το 2010 από το Jeju Olle Foundation στο νησί Jeju της Κορέας. Εκεί έγιναν και τα επόμενα τέσσερα συνέδρια. Το 6ο συνέδριο έγινε στο Τοττόρι της Ιαπωνίας, το οποίο έχει αδελφοποιηθεί με τα Κύθηρα. [Σύνδεσμοι: https://santiagoworldtrails2018.com/ / http://worldtrailsnetwork.org/conference2018/ ]

Παγκόσμιο Δίκτυο Μονοπατιών (World Trails Network): Είναι ο παγκόσμιος οργανισμός μονοπατιών που ιδρύθηκε επίσημα το 2012 στο 3ο Παγκόσμιο Συνέδριο Μονοπατιών. Έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα με έδρα την Ελβετία και δύο Περιφερειακούς Κόμβους: τον Κόμβο της Αμερικής και τον Κόμβο της Ασίας. Το φετινό συνέδριο έθεσε τις βάσεις για τη δημιουργία του Κόμβου της Μεσογείου. Η αποστολή του ΠΔΚ είναι η αναβάθμιση των μονοπατιών και η πρόοδος της διεθνούς βιομηχανίας μονοπατιών. [Σύνδεσμοι: https://worldtrailsnetwork.org/]

 

<<  1 2 3 4 [56 7 8 9  >>