Κέικ Αλμυρό με γραβιέρα και σύκα

  • 200 γρ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
  • 6 αυγά
  • 200 γρ. γιαούρτι από αγελαδινό, γίδινο και πρόβειο γάλα
  • 350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του
  • 2 κουταλιές µπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. γραβιέρα τριµµένη
  • Μία κούπα σύκα ξερά, ψιλοκοµµένα
  • Αλάτι - πιπέρι
  • Ντοµατίνια, αµύγδαλο φιλέ και σύκα για το σερβίρισµα

Χτυπάτε καλά το βούτυρο και ρίχνετε λίγο αλεύρι. Στη συνέχεια, ρίχνετε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζετε µε το γιαούρτι, το αλάτι και το πιπέρι. Συνεχίζετε µε το υπόλοιπο αλεύρι µέχρι να έχετε ένα παχύρευστο µίγµα. Κατόπιν, ανακατεύετε µε κουτάλι την τριµµένη γραβιέρα και τα σύκα. Τοποθετείτε σε φόρµα για κέικ και ψήνετε στους 160οC για 40 λεπτά. Μόλις ετοιµαστεί αφήνετε λίγο να κρυώσει, ξεφορµάρετε και γαρνίρετε µε τριµµένη γραβιέρα, αµύγδαλο φιλέ, φρέσκα σύκα και ντοµατίνια.

Εγγραφή στο newsletter

Please enable the javascript to submit this form


0
Shares