Βρισκόμαστε στη Σελιάνα Αχαΐας, ένα παραμυθένιο χωριό στην κόγχη του φαραγγιού ανάμεσα στα όρη Χελμός και Ζάχολη, στα σύνορα με την Κορινθία. Εδώ ήταν κάποτε η αρχαία Φελλόη, μια μικρή πόλη της Αχα...
Έχουμε μια μέρα στη διάθεσή μας για το εγχείρημα. Τρεις ώρες είναι το ταξίδι από Αθήνα για Καλοσκοπή, τρεις ώρες κι η ανάβαση μέχρι την Πυραμίδα, την ψηλότερη κορυφή της Γκιώνας, κι άλλες τόσες η ε...
Σημείο συνάντησης η Θεσσαλονίκη. Στην παρέα μας και ο Αντώνης, που έρχονταν από την Αθήνα κι ήταν πρωτόγνωρο για αυτόν, όχι μόνο το Φρακτό αλλά και η εμπειρία, το βίωμα του δάσους. Αφετηρία μας το ...
Μετά την έξοδο προς Βυτίνα, συνεχίζω όλο ευθεία για περίπου 60 χιλιόμετρα, σε μια διαδρομή όπου πυκνή βλάστηση με δάση εναλλάσσεται με κοιλάδες. Περνάω διάφορα χωριά και δυο στροφές μετά το Καλονέρ...
Κυριακάτικο πρωινό που μοιάζει με χρωματιστή πινελιά, μιας που βάλαμε πλώρη για την Εθνική Πινακοθήκη, το Μουσείο Αλέξανδρος Σούτσος, όπως ονομάζεται. Θυμάμαι ότι ως μαθήτρια, οι εκδρομές σε μουσεί...
To 1955 ο Κωνσταντίνος Κυριαζάκος δημιούργησε μια μικρή τυροκομική μονάδα στην Συκιά Λακωνίας. Την οικογενειακή επιχείρηση συνέχισε ο γιος του Γιώργος, ο οποίος κατάφερε με σκληρή δουλειά και αφοσί...
Για το φύλλο
½ κ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ ξύδι
1 πρέζα αλάτι
250 γρ. νερό
Αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τη γέμιση
800 γρ. κατσ...