Σπιτική λεμονάδα με μέλι και μαστίχα Χίου

Νόστιμη, δροσιστική, χωρίς ζάχαρη και θρεπτική λόγω του μελιού με έξτρα άρωμα Μαστίχας Χίου. Την έχουμε πάντα στο ψυγείο μας και σερβίρουμε τους καλεσμένους μας ή ξεδιψάμε από τη ζέστη του καλοκαιρού, ξυπνώντας ευχάριστα με βιταμίνες και φρέσκα αρώματα λεμονιού, δυόσμου και μαστίχας. Αν έχετε δικά σας λεμόνια, ακόμα καλύτερα. Οι σπιτικές λεμονάδες είναι ένας μοναδικός τρόπος να συντηρήσει κανείς τα λεμόνια και να προσφέρει ένα σπιτικό δώρο στους αγαπημένους του. Η μαστίχα πάντα θέλει προσοχή και φειδώ στη χρήση της, γιατί αν μας πέσει παραπάνω το μείγμα μας θα πικρίσει.

Πλένουμε τα λεμόνια, τα στίβουμε και έπειτα παίρνουμε το ξύσμα τους με μια ξύστρα ή τα ξεφλουδίζουμε, κρατώντας μόνο το κίτρινο μέρος. Σε μεγάλη κατσαρόλα, βράζουμε το νερό με το μέλι μέχρι να πάρει μια ελαφριά πρώτη βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ξύσμα ή τις φλούδες του λεμονιού και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς το σιρόπι μας. Ρίχνουμε στο σιρόπι τον χυμό, προσθέτουμε τη μαστίχα, ανακατεύουμε καλά και σουρώνουμε. Αν δεν έχουμε μέλι με μαστίχα διπλασιάζουμε την ποσότητα της σκόνης μαστίχας σε 1 κουταλάκι του γλυκού. Τη σκόνη μπορούμε να την κάνουμε μόνοι μας χτυπώντας κόκκους μαστίχας με ένα γουδοχέρι ή στο μπλέντερ.

Βάζουμε τη λεμονάδα σε μπουκάλι και τη διατηρούμε στο ψυγείο. Η αναλογία λεμονάδας και νερού είναι 1:1. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με παγάκια και φρέσκο δυόσμο για ακόμη περισσότερο άρωμα. Αν θέλουμε, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μαστίχα Χίου με 60 γρ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο.

Υλικά:

  • 2 φλ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
  • 520 γρ., άλειμμα μελιού με μαστίχα Χίου ή ανθόμελο
  • 1 λίτρο νερό
  • Ξύσμα ή φλούδες από έξι βιολογικά, ακέρωτα λεμόνια
  • 1/2 κ.γ. μαστίχα Χίου σε σκόνη
  • Φρέσκο δυόσμο για το σερβίρισμα
0
Shares

Σας αρέσει το site μας?

Ακολουθήστε μας στα social και δεν θα το μετανιώσετε...

0
Shares