Canal Dive

Η πρώτη κορινθιακή φρέσκια μπύρα

#ηΜΠΥΡΑμας παρασκευάζεται με νερό από τις πηγές της Στυμφαλίας!

Η πρώτη κορινθιακή φρέσκια μπύρα γεννιέται στην υπερσύγχρονη μονάδα μας στους πρόποδες της Ακροκορίνθου στην Αρχαία Κόρινθο. Χωρίς συμβιβασμούς, παράγουμε μη φιλτραρισμένες, μη παστεριωμένες μπύρες, χωρίς πρόσθετα. Μπύρες με χαρακτήρα που συνθέτουν την τεχνική παρασκευής και το πάθος μας γι’ αυτές! Το νερό από τις πηγές της Στυμφαλίας, η βύνη μακεδονικού κριθαριού – η ψυχή της μπύρας – μαζί και οι αυθεντικοί λυκίσκοι της κορινθιακής γης είναι η δική μας τριλογία στο ταξίδι των γεύσεων. Ένα από τα πιο συναρπαστικά πράγματα στον κόσμο αναφορικά με τη χειροποίητη μπύρα είναι η σταθερή εξέλιξή της και οι συνεχείς πειραματισμοί, που οδηγούν κάθε χρόνο σε νέα κύματα γεύσεων, αποδεικνύοντας πόσο αστείρευτος είναι ο πλούτος της.  Στην Ελλάδα τα περιθώρια ανάπτυξης για  τον κλάδο της μικροζυθοποιίας είναι μεγάλα. Η στροφή στα τοπικά σήματα μπύρας αποτελεί μια παγκόσμια καταναλωτική τάση που στρέφεται προς  την κατανάλωση μπύρας μικρών  παραγωγών, γεγονός στο οποίο συμβάλλει και το αυξημένο τουριστικό ρεύμα. 

Η μπύρα στην ελληνική γαστρονομία 

Οι μικροζυθοποιίες βρίσκονται στην  καρδιά της ανάπτυξης της κουλτούρας  της μπύρας και συμβάλλουν θετικά στη  διεύρυνση της γαστρονομικής προσπάθειας που κάνει η χώρα για ν'  ανέβει ένα ακόμη επίπεδο ψηλότερα. Στο  πλαίσιο αυτό, η μπύρα αποτελεί ένα πολύ  καλό εργαλείο μάρκετινγκ για την ελληνική γαστρονομία. 

Η μικροζυθοποιία καλύπτει την ανάγκη για  την παραγωγή πιο ξεχωριστών προϊόντων, πιο ιδιαίτερων, πιο εξειδικευμένων. Στην οικογένεια της PILSNER και  της BROWN ALE, προστέθηκε τον Απρίλιο  και το ποτό μπύρας με κάνναβη, για την  ελληνική, την ευρωπαϊκή και την αγορά  της Αμερικής. Αξίζει να σημειώσουμε ότι  είμαστε η πρώτη ελληνική μικροζυθοποιία παραγωγής CANNA BEER. Το επόμενο  βήμα είναι να παράξουμε νέα προϊόντα  μπύρας που να αναδεικνύουν τα τοπικά  προϊόντα και το ιδιαίτερο terroir του Νομού μας. Το πρώτο βήμα έγινε με την  κορινθιακή μαύρη σταφίδα που θα  τοποθετηθεί στην ελληνική αγορά τον  Ιούνιο. Η μπύρα έτσι αποκτά μια άλλη  διάσταση, συναισθηματικής αξίας, ανάμεσα στους καταναλωτές και τους  παραγωγούς. 

Ασημένια διάκριση για την Canal Dive - PILSNER  

Όλοι στην οικογένεια της ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗΣ  ΖΥΘΟΠΟΙΙΑΣ Α.Ε είμαστε περήφανοι για  την ασημένια διάκριση που έλαβε η Canal  Dive Pilsner, στην κατηγορία Pils/Pilsener.  των Greek Beer Awards 2021! 

 

Προτάσεις

Θα το βρείτε στο

Στο ίδιο τεύχος

0
Shares

Σας αρέσει το site μας?

Ακολουθήστε μας στα social και δεν θα το μετανιώσετε...

0
Shares