Σαλάτα με χωριάτικο λουκάνικο αρωματισμένο με μέλι και τσίπουρο
Για τη σαλάτα: • 1 μεγάλη ρίζα μαρούλι iceberg • 1 συσκευασία λουκάνικα με καυτερή πιπεριά «Κλιμαντίρης» • 1 σφηνάκι τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο • γραβιέρα τριμμένη • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες • 3 κ.σ. γεμάτες, μέλι • αλάτι • πιπέρι • παρθένο ελαιόλαδο
Για τη βινεγκρέτ: • 60ml. παρθένο ελαιόλαδο • 20ml. ξύδι από κόκκινο σταφύλι
Εκτέλεση
Κόβουμε το iceberg σε χοντρά κομμάτια και το αφήνουμε σε ένα μπολ μέσα. Με ένα μαχαίρι, τεμαχίζουμε το λουκάνικο σε φέτες και το σοτάρουμε μαζί με τα κομμάτια της πιπεριάς. Μόλις ψηθούν, σβήνουμε με το τσίπουρο και έπειτα προσθέτουμε το μέλι, περιμένουμε μέχρι να καραμελώσει και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ: ανακατεύουμε δυνατά με σύρμα τα υλικά μας ή τα χτυπάμε στο μίξερ. Ανακατεύουμε το μαρούλι με τη βινεγκρέτ, τη γραβιέρα, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε, τέλος, τα λουκάνικα και τις πιπεριές και ανακατεύουμε ελαφρά. Σερβίρουμε. Καλή σας όρεξη!