Skip to main content

Σαλάτα με χωριάτικο λουκάνικο αρωματισμένο με μέλι και τσίπουρο

Μια εμπνευσμένη σαλάτα από τον pastry σεφ Χάρη Καββαδία, με πικάντικο λουκάνικο, γραβιέρα και έντονα αρώματα από μέλι και τσίπουρο. Μπορεί να καταναλωθεί ως ένα πλούσιο συνοδευτικό στο τραπέζι, αποτελεί όμως κι ένα πλήρες, χορταστικό και ισορροπημένο γεύμα, γεμάτο εντάσεις.

Για τη σαλάτα: • 1 μεγάλη ρίζα μαρούλι iceberg • 1 συσκευασία λουκάνικα με καυτερή πιπεριά «Κλιμαντίρης» • 1 σφηνάκι τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο • γραβιέρα τριμμένη • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες • 3 κ.σ. γεμάτες, μέλι • αλάτι • πιπέρι • παρθένο ελαιόλαδο

Για τη βινεγκρέτ: • 60ml. παρθένο ελαιόλαδο • 20ml. ξύδι από κόκκινο σταφύλι

Εκτέλεση

Κόβουμε το iceberg σε χοντρά κομμάτια και το αφήνουμε σε ένα μπολ μέσα. Με ένα μαχαίρι, τεμαχίζουμε το λουκάνικο σε φέτες και το σοτάρουμε μαζί με τα κομμάτια της πιπεριάς. Μόλις ψηθούν, σβήνουμε με το τσίπουρο και έπειτα προσθέτουμε το μέλι, περιμένουμε μέχρι να καραμελώσει και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ: ανακατεύουμε δυνατά με σύρμα τα υλικά μας ή τα χτυπάμε στο μίξερ. Ανακατεύουμε το μαρούλι με τη βινεγκρέτ, τη γραβιέρα, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε, τέλος, τα λουκάνικα και τις πιπεριές και ανακατεύουμε ελαφρά. Σερβίρουμε. Καλή σας όρεξη!