Ντιπ φέτας με ούζο και φιστίκι Αιγίνης
Υλικά:
• 200 γρ. φέτα βαρελίσια
• 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
• 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
• 1/3 φλ. ψιλοκομμένο άνηθο
• 1/3 φλ. Ψιλοκομμένο μαϊντανό
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 1/2 φλ. ελαιόλαδο
• 1/2 σφηνάκι ούζο
• Ξύσμα από μισό λεμόνι
• Μπούκοβο και έξτρα φιστίκι για το σερβίρισ
Εκτέλεση
Τρίβουμε τη φέτα με το χέρι και πολτοποιούμε τα φιστίκια στο μπλέντερ σε μέτρια ταχύτητα ώστε να μείνουν χοντροκομμένα και τα ανακατεύουμε με τη φέτα. Πολτοποιούμε το σκόρδο με το ειδικό εργαλείο, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο και τον μαϊντανό, το κρεμμυδάκι, το ούζο, το ξύσμα λεμονιού και το ελαιόλαδο κι ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, με ένα πιρούνι, μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μίγμα. Έτοιμο! Καρυκεύουμε με μπούκοβο, προσθέτουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο και έξτρα χοντροκομμένο φιστίκι και σερβίρουμε.