Μουλιάζουµε τα ρεβίθια σε µπόλικο κρύο νερό για 10-12 ώρες, για να φουσκώσουν και να µαλακώσουν. Σουρώνουµε στη συνέχεια τα ρεβίθια και τα ξεπλένουµε πολύ καλά. Τα βάζουµε να βράσουν µε το κρεµµύδι, το καρότο, το σέλερι και µπόλικο νερό για 40΄, µέχρι να µαλακώσουν αλλά να παραµείνουν τραγανά. Στραγγίζουµε κατόπιν τα ρεβίθια και τα αφήνουµε να κρυώσουν. Σε ένα µπολ, ρίχνουµε το φρέσκο κρεµµυδάκι, το κρεµµύδι, τα µυρωδικά και τις γαρίδες. Προσθέτουµε τα ρεβίθια, αλατοπιπερώνουµε και ανακατεύουµε καλά. Σοτάρουµε τις γαρίδες σε ελαιόλαδο για 5΄, µέχρι να γίνουν διάφανες. Αποσύρουµε από τη φωτιά και τις κόβουµε σε µικρά κοµµάτια αφού κρυώσουν. Ετοιµάζουµε το ντρέσινγκ για τη σαλάτα ανακατεύοντας τον χυµό του λεµονιού µε το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Και σερβίρουµε τη σαλάτα µας.