Ρεβίθια σαλάτα µε γαρίδες & ντρέσινγκ σκόρδου

Υλικά: 

  • 500 γρ. ρεβίθια
  • 1 µικρό κρεµµύδι ξερό, καθαρισµένο
  • 2-3 κλωναράκια θυµάρι
  • 1 καρότο µέτριο
  • 1 κλαδάκι σέλερι, ψιλοκοµµένο
  • 100 γρ. φρέσκο κρεµµυδάκι, ψιλοκοµµένο
  • 80 γρ. κρεµµύδι ξερό, ψιλοκοµµένο
  • 10 γρ. µαϊντανός ψιλοκοµµένος
  • 10 γρ. δυόσµος ψιλοκοµµένος
  • 10 γρ. άνηθος ψιλοκοµµένος
  • 20 γαρίδες

Για το ντρέσινγκ

  • 50 γρ. χυµός από λεµόνια
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. σκόρδο ψιλοκοµµένο

Μουλιάζουµε τα ρεβίθια σε µπόλικο κρύο νερό για 10-12 ώρες, για να φουσκώσουν και να µαλακώσουν. Σουρώνουµε στη συνέχεια τα ρεβίθια και τα ξεπλένουµε πολύ καλά. Τα βάζουµε να βράσουν µε το κρεµµύδι, το καρότο, το σέλερι και µπόλικο νερό για 40΄, µέχρι να µαλακώσουν αλλά να παραµείνουν τραγανά. Στραγγίζουµε κατόπιν τα ρεβίθια και τα αφήνουµε να κρυώσουν. Σε ένα µπολ, ρίχνουµε το φρέσκο κρεµµυδάκι, το κρεµµύδι, τα µυρωδικά και τις γαρίδες. Προσθέτουµε τα ρεβίθια, αλατοπιπερώνουµε και ανακατεύουµε καλά. Σοτάρουµε τις γαρίδες σε ελαιόλαδο για 5΄, µέχρι να γίνουν διάφανες. Αποσύρουµε από τη φωτιά και τις κόβουµε σε µικρά κοµµάτια αφού κρυώσουν. Ετοιµάζουµε το ντρέσινγκ για τη σαλάτα ανακατεύοντας τον χυµό του λεµονιού µε το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Και σερβίρουµε τη σαλάτα µας.

Εγγραφή στο newsletter

Please enable the javascript to submit this form


0
Shares

Σας αρέσει το site μας?

Ακολουθήστε μας στα social και δεν θα το μετανιώσετε...

0
Shares