Σε μια κατσαρόλα ετοιμάζουμε τον ζωμό λαχανικών με δύο λίτρα νερό και 2 κύβους λαχανικών. Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το ρύζι με λίγο βούτυρο και σβήνουμε με το λικέρ ροδιού. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τα αποξηραμένα ρόδια, ανακατεύουμε και με μια κουτάλα προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά τον ζωμό λαχανικών. Αφήνουμε το ριζότο να βράσει σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας ελαφρά κατά διαστήματα. Προσθέτουμε και το πετιμέζι ροδιού. Μόλις είναι έτοιμο, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και το υπόλοιπο βούτυρο. Ανακατεύουμε ελαφρά. Σερβίρουμε σε μια πιατέλα, στολίζουμε με σπόρους φρέσκου ροδιού και γαρνίρουμε με σιρόπι ροδιού και φυλλαράκια βασιλικού. Ευχαριστούμε για τη συνταγή τον chef Γιώργο Φασιλή, που μαγείρεψε για τους επισκέπτες της φετινής 8ης Γιορτής Ροδιού στην Ερμιόνη. Τηλ.: 6944 968660, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.