Skip to main content

Μανιταρόσουπα με κάστανα

Σούπα πεντανόστιμη και δοκιμασμένη που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε κάθε περίσταση με δυο αγαπημένα υλικά της εποχής. Όσο παράδοξο κι αν μπορεί ν’ ακούγεται, οι γεύσεις δένουν απόλυτα μεταξύ τους, ενώ το κάστανο δίνει γευστικό βάθος, «σώμα» και πυκνότητα στη μανιταρόσουπα. Πλούσια και φινετσάτη αποτελεί ιδανική επιλογή για πρώτο πιάτο στο εορταστικό τραπέζι.

Υλικά:

200 γρ. κάστανα προβρασμένα
(έτοιμα σε συσκευασία) ή 300 γρ. κάστανα βρασμένα
και καθαρισμένα από εμάς 500 γρ. μανιτάρια φρέσκα (πορτομπέλο, τσάμπιον ή ποικιλία μανιταριών) 15 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια porcini
(προαιρετικά) 3 κ.σ. ελαιόλαδο ή
50 γρ. αγελαδινό βούτυρο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 πράσο 1 σκ. σκόρδο 1 σφηνάκι κονιάκ 1 κ.γ. θυμάρι ξερό
ή λίγο φρέσκο 1 δαφνόφυλλο 1 λίτρο ζωμό κότας
ή νερό 150 γρ. γάλα
ή κρέμα γάλακτος Αλάτι, πιπέρι, 1 πρέζα μοσχοκάρυδο