Ζυμαρικά με κρέμα κουνουπίδι και φιστίκι Αιγίνης
Υλικά:
• 500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας μας
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 1 μικρό κουνουπίδι (περίπου 500 γρ.)
• 3/4 κούπας φιστίκι Αιγίνης
• 2 κούπες γάλα εβαπορέ
• 1 κούπα νερό από τον βρασμό των ζυμαρικών
• 1/3 κ. γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
• 1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
• αλάτι - πιπέρι
• 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
• έξτρα παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Για το τόπινγκ (προαιρετικά)
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 150 γρ. ψωμί μπαγιάτικο χωρίς τη κόρα
• 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν. Πλένουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε σε μπουκετάκια. Προσθέτουμε τα μπουκετάκια κουνουπιδιού, το αλάτι και το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το φιστίκι και ανακατεύουμε απαλά. Εντωμεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου σε άφθονο αλατισμένο νερό και έπειτα σουρώνουμε κρατώντας μια κούπα από το νερό που έχουν βράσει. Αραιώνουμε το εβαπορέ με το ζεστό νερό από τα μακαρόνια και προσθέτουμε στο κουνουπίδι. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι το κουνουπίδι μας να μαλακώσει. Πολτοποιούμε το μίγμα στο μπλέντερ ή με τη ράβδο χειρός και προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα. Με μια κουτάλα προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας στην κρέμα και αν χρειαστεί αραιώνουμε με λίγο ακόμη νερό από τα μακαρόνια. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε με έξτρα παρμεζάνα. Προαιρετικά ανακατεύουμε τα υλικά του τόπινγκ σε ένα μπλέντερ, πολτοποιούμε και γαρνίρουμε το πιάτο μας. Καλή όρεξη!
σ.μ.: Σε μια πιο ελαφριά εκδοχή μπορείτε να αντικαταστήσετε το γάλα, με αμυγδάλου ή άλλο φυτικό σκεύασμα.