Μήλα Ζαγοράς με καρύδια στον φούρνο

Υλικά: για 5 άτομα:

  • 10 μήλα Ζαγοράς 
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 κ.σ. κανέλα • 10 κ.γλ. μαργαρίνη
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 φλ. νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλας

Διαλέγουμε 10 μήλα Ζαγοράς, τα πλένουμε και τα σκουπίζουμε. Με το ειδικό μεταλλικό εργαλείο αφαιρούμε τα κουκούτσια από το κέντρο κάθε μήλου, ανοίγοντας έτσι μία κάθετη τρύπα. Γεμίζουμε την τρύπα αυτή με μία κουταλιά του γλυκού βούτυρο. Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα καρύδια. Συνεχίζουμε με την κανέλα και τη ζάχαρη. Κλείνουμε με ένα ολόκληρο καρύδι στο άνοιγμα. Αφού ολοκληρώσουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα μήλα, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Τα τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψί και προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό, το κονιάκ και το ξυλάκι κανέλας. Ψήνουμε τα μήλα μας στους 180°C μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά (για 15’ περίπου). Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας τα μήλα με λίγη κανέλα και ψιλοκομμένα καρύδια. Αν θέλουμε, μπορούμε να συνοδεύσουμε το γλυκό μας με σαντιγί, γιαούρτι σακούλας ή μία μπάλα από παγωτό βανίλια. Μυστικό! Τα μήλα μπορούμε να τα ψήσουμε με τη φλούδα τους ή καθαρισμένα. Για να μη φύγουν όμως οι χυμοί τους και η γέμιση, μπορούμε να βάλουμε κάτω από κάθε μήλο μια φέτα πατάτας καθαρισμένη και χοντροκομμένη. Ακόμη, αντί για ζάχαρη, προσφέρεται και το μέλι. Εάν δεν έχουμε καρύδια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αμύγδαλα ή να προσθέσουμε και σταφίδες

Εγγραφή στο newsletter

Please enable the javascript to submit this form


0
Shares

Σας αρέσει το site μας?

Ακολουθήστε μας στα social και δεν θα το μετανιώσετε...

0
Shares