Η Σιτάκα είναι ένα γλυκόξινο παραδοσιακό τυρί της Κάσου. Γίνεται από κατσικίσιο γάλα και η υφή της είναι κρεμώδης. Τα μακαρόνια με σιτάκα είναι μια πανεύκολη μακαρονάδα που κάνουν στο νησί κι έχουν μια πολύ ιδιαίτερη, πλούσια γεύση γεμάτη αντιθέσεις και αρώματα. Η σιτάκα διατηρείται στην κατάψυξη γιατί χαλάει πολύ εύκολα και χρειάζεται να την αποψύξουμε πριν τη μαγειρέψουμε. Η μακαρονάδα σερβίρεται ζεστή. Αν δεν έχουμε σιτάκα, μπορούμε να πειραματιστούμε και με κάποιο άλλο κρεμώδες κατσικίσιο τυρί.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο νερό μαζί με αλάτι μέχρι να μαλακώσουν παραμένοντας «al dente». Σε μπολ, ανακατεύουμε τη σιτάκα ρίχνοντας λίγο από το νερό μέσα στο οποίο βράζουν τα μακαρόνια μέχρι να πάρει την υφή πηχτής κρέμας. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο βούτυρο μέχρι να πάρει ένα ωραίο καστανό χρώμα. Μόλις τα ζυμαρικά μας ετοιμαστούν, τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με την κρέμα σιτάκας. Σερβίρουμε αμέσως ρίχνοντας την τελευταία στιγμή το κρεμμύδι.