Σφουγγάτο Μυτιλήνης µε κολοκυθάκια και µυρωδικά


Υλικά:

  • 10 αυγά
  • 250 γρ. φέτα
  • 200 γρ. κρεµµυδάκια φρέσκα
  • 150 γρ. κρεµµύδι ξερό
  • 400 γρ. κολοκυθάκια
  • 20 γρ. µυρώνια
  • 40 γρ. µαϊντανό
  • 20 γρ. άνηθο
  • 30 γρ. δυόσµο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι & Πιπέρι

Ψιλοκόβουµε το κρεµµύδι και τα φρέσκα κρεµµύδια. 
Τρίβουµε τα κολοκυθάκια στον χοντρό τρίφτη και τα στραγγίζουµε καλά. Βάζουµε σε ένα τηγάνι 50 γρ. ελαιόλαδο και το αφήνουµε να κάψει σε µέτρια φωτιά. Ρίχνουµε τα κρεµµύδια, αλατοπιπερώνουµε και σοτάρουµε, µέχρι να µαλακώσουν και να αλλάξουν χρώµα. Ρίχνουµε τα κολοκυθάκια και σοτάρουµε για 5-6 λεπτά. Αφήνουµε στην άκρη να κρυώσουν. Σπάµε τα αυγά σε µπολ, αλατοπιπερώνουµε και τα χτυπάµε καλά.
Σπάµε µέσα στα αυγά την φέτα µε τα χέρια, προσθέτουµε τα ψιλοκοµµένα µυρωδικά και τα σοταρισµένα κρεµµύδια & κολοκυθάκια και ανακατεύουµε καλά. Λαδώνουµε ένα στρογγυλό πυρίµαχο σκεύος και ρίχνουµε το µείγµα των αυγών, και ανακατεύουµε το µείγµα ώστε να βγει το σφουγγάτο. Ψήνουµε σε προ θερµασµένο φούρνο στον αέρα, στους 160οC για 30-40 λεπτά. Αφήνουµε το σφουγγάτο να κρυώσει και σερβίρουµε.


Ο σεφ Στράτος Ιωσηφέλλης κατάγεται από τον Μεσότοπο της Λέσβου. Συνταγές μπορείτε να βρείτε στο www.greekqualityproducts.gr, στο www.mytiliniadialektos.gr και www.lesvosnews.net.

Εγγραφή στο newsletter

Please enable the javascript to submit this form


0
Shares

Σας αρέσει το site μας?

Ακολουθήστε μας στα social και δεν θα το μετανιώσετε...

0
Shares