Πλένουμε και κόβουμε σε χοντρές φέτες τις άσπρες μελιτζάνες. Τις βάζουμε για μία ώρα σε μπολ με νερό και λίγο αλάτι για να ξεπικρίσουν. Έπειτα τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τις τοποθετούμε μία μία σε ένα ταψάκι με αλεύρι, γυρίζοντάς τις και από τις δύο πλευρές. Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες. Μόλις ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, τις βγάζουμε με ένα πιρούνι και τις τοποθετούμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να στραγγίσουν από τα λάδια. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τον βασιλικό και τις δύο σκελίδες σκόρδου, και πολτοποιούμε τα ντοματάκια. Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο. Το σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Ρίχνουμε τα πολτοποιημένα ντοματάκια και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι. Αν χρειαστεί, ρίχνουμε και λίγο νερό. Βάζουμε στο τέλος τον βασιλικό ψιλοκομμένο και όταν είναι σχεδόν έτοιμη η σάλτσα, ρίχνουμε ένα κουταλάκι ζάχαρη και ανακατεύουμε. Μόλις δέσει η σάλτσα, τοποθετούμε τις μελιτζάνες ζεστές σε μια όμορφη πιατέλα και τις περιχύνουμε με αυτήν. Γαρνίρουμε με μερικά κλωναράκια μαϊντανού. Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε το πιάτο μας με τυρί φέτα, ζυμωτό ψωμί και κόκκινο κρασί Σαντορίνης.
Συμβουλή: Η συνταγή μπορεί να γίνει και με κανονικές ντομάτες. Επίσης, σημασία έχει και το καλό σαντορινιό κρασί που θα χρησιμοποιήσουμε.