Το πιο διάσημο ίσως έδεσμα της Μάνης, τα λαλάγγια (ή τηγανίδες) δεν θα μπορούσαν να λείπουν από κανένα γιορτινό τραπέζι της περιοχής. Στη Μεσσηνία συναντάμε επιπλέον τα λαδοκούλουρα αλλά και τις κουταλίδες (πρόχειρες τηγανίτες) με μέλι και κανέλα. Τα λαλάγγια τρώγονται σκέτα αλλά συνοδεύονται και με φέτα ή με γραβιέρα και μέλι.
Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε αλεύρι και λάδι. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας το μίγμα μέχρι να γίνει ζύμη που να τρίβεται στο χέρι. Αλατίζουμε και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Διαλύουμε τη μαγιά σε ένα ποτηράκι του κρασιού με νερό, τη ρίχνουμε στο μίγμα μας και ξαναζυμώνουμε. Προσθέτουμε όσο χλιαρό νερό χρειαστεί μέχρι να φτιάξουμε μια μαλακή ζύμη. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει, τουλάχιστον για μια ώρα. Από τη ζύμη φτιάχνουμε μπαλάκια που τα ανοίγουμε σε κορδόνια και τα διπλώνουμε σαν φιογκάκι. Σε μια κατσαρόλα βαλζουμε μπόλικο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Τηγανίζουμε τα λαλάγγια από όλες τις πλευρές μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.