Σκορπίνες με κόκκινη σάλτσα (Κερκυραϊκό Μπουρδέτο)

Υλικά:

  • 4 ολόκληρα καθαρισµένα ψάρια σκορπίνες (προαιρετικά, κέφαλος ή λυθρίνι)
  • Χυµός ενός λεµονιού
  • Αλάτι και πιπέρι
  • ¾ φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 µεγάλα κρεµµύδια κοµµένα σε λεπτές ροδέλες
  • 2 ψιλοκοµµένες σκελίδες σκόρδο
  • ¾ φλιτζανιού ξηρό λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας ντοµάτα πελτέ
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξερό θυµάρι
  • Λίγο πιπέρι καγιέν
  • 1 µατσάκι µαϊντανό ψιλοκοµµένο

Πλένουµε τα ψάρια και τα αφήνουµε σε µια πιατέλα µε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. Τα περνάµε µε λεµόνι και αλατοπίπερο εσωτερικά και εξωτερικά. Τα βάζουµε σε µια ρηχή γαβάθα, τα ραντίζουµε µε ένα τέταρτο φλιτζανιού ελαιόλαδο και τα βάζουµε για µια ώρα στο ψυγείο. Ρίχνουµε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι, σοτάρουµε τα κρεµµύδια σε χαµηλή φωτιά, µέχρι να µαλακώσουν. Στην συνέχεια ρίχνουµε και το σκόρδο και ανακατεύουµε µια-δυο φορές. Σβήνουµε µε το κρασί. Προσθέτουµε την ντοµάτα πελτέ διαλυµένη σε λίγο νερό. Αφήνουµε το µείγµα να βράσει σε χαµηλή φωτιά. Αν χρειαστεί, προσθέτουµε λίγο ζεστό νερό µέχρι να ετοιµαστεί και να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουµε τα φύλλα δάφνης, το πιπέρι καγιέν, το θυµάρι, το µισό µαϊντανό ψιλοκοµµένο και σιγοβράζουµε για άλλα 5 λεπτά. Προθερµαίνουµε το φούρνο στους 180ο βαθµούς C και περιχύνουµε το ψάρι µε τη σάλτσα. Προσθέτουµε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουµε το ψάρι, σε σκεπασµένο ταψί µε λαδόκολλα και αλουµινόχαρτο (ή σε γάστρα), για λίγα λεπτά, µέχρι να αρχίσει να σκάει η σάρκα του ψαριού. Το ξεσκεπάζουµε και το αφήνουµε να ψηθεί για λίγο ακόµη.

Σερβίρουµε το φαγητό ζεστό, γαρνιρισµένο µε πιπέρι καγιέν και λίγο µαϊντανό ψιλοκοµµένο.

Εγγραφή στο newsletter

Please enable the javascript to submit this form


0
Shares

Σας αρέσει το site μας?

Ακολουθήστε μας στα social και δεν θα το μετανιώσετε...

0
Shares