Σπιτικό σύγκλινο

Υλικά (για 10 μερίδες):

  • 2 κ. καπνιστό κρέας
  • 1/2 πορτοκάλι, μόνο τη φλούδα
  • 2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 1/2 φιάλη κρασί ροζέ ξηρό
  • 1 φλ. ξίδι από λευκό κρασί
  • 2 φλ. νερό
  • 1 κ.σ. πιπέρι ολόκληρο

Κόβουμε το καπνιστό κρέας σε μερίδες και βάζουμε τα κομμάτια στην κατσαρόλα χωρίς να αφήνουμε κενά μεταξύ τους. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και το αφήνουμε να σιγοβράζει για 40-60 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα. Συμβουλή: Με σύγκλινο μπορούμε να φτιάξουμε μια πολύ νόστιμη ομελέτα με 4 αυγά, 250 γρ. σύγκλινο, 1 φλ. του καφέ γάλα εβαπορέ, πατάτες τηγανητές (προαιρετικά), πιπέρι και ελαιόλαδο για τηγάνισμα. Το σύγκλινο πρέπει να μπει οπωσδήποτε μέσα στα χτυπημένα αυγά, γιατί αν μπει μόνο του στο τηγάνι, θα κολλήσει. Όταν είναι έτοιμη η ομελέτα, ρίχνουμε από πάνω λίγο ξυσμένο τυρί σφέλα ή κεφαλοτύρι.

Εγγραφή στο newsletter

Please enable the javascript to submit this form


0
Shares

Σας αρέσει το site μας?

Ακολουθήστε μας στα social και δεν θα το μετανιώσετε...

0
Shares