Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη. Τα καβουρδίζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αποκτήσουν σκούρο καστανό χρώμα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε το νερό με δύο κουταλάκια κοφτά κανέλα. Μόλις βράσει για 2-3 λεπτά περίπου, το αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό στο καραμελωμένο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα και ανακατεύουμε τον χαλβά συχνά μέχρι να κρυώσει. Αφού κρυώσει εντελώς, σερβίρουμε σε μπολ ή κολονάτα ποτήρια και γαρνίρουμε με φρεσκοκαβουρδισμένα αμύγδαλα φιλέ. Ο καραμελωμένος χαλβάς μπορεί τέλεια να συνοδευτεί με φέτες ξινόμηλου, σιρόπι καραμέλας ή γιαούρτι σακούλας. Σημ.: Τη συνταγή αυτή μας εμπιστεύτηκε η κ. Δώρα Τερζή από το «River Art» - café - bar- bistro & art gallery (www.river-art.gr)