Κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα

Υλικά:

  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • 2 φέτες ψωμί μουσκεμένο σε νερό και στυμμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Ρίγανη

Για τη σάλτσα

  • 1/2 κιλό πελτές ντομάτας (την αραιώνουμε σε 3-4 ποτήρια νερό)
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες, πλάθουμε μέτριους κεφτέδες, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο. Στο μεταξύ μαγειρεύουμε για τη σάλτσα ντομάτας, τον πελτέ με το νερό, αλάτι, πιπέρι και λίγο λάδι. Ρίχνουμε τους τηγανισμένους κεφτέδες ζεστούς στη σάλτσα ντομάτας, προσθέτουμε το λάδι από το τηγάνι και τους αφήνουμε να βράσουν για 10’ περίπου. Σερβίρουμε αμέσως. Συνοδεύουμε το φαγητό μας με ρύζι πιλάφι, πατάτες τηγανητές ή χωριάτικες χυλοπίτες. Τη συνταγή αυτή μας την έδωσε η κ. Καίτη Τσιαπάρα από το Μουζάκι.

Εγγραφή στο newsletter

Please enable the javascript to submit this form


0
Shares

Σας αρέσει το site μας?

Ακολουθήστε μας στα social και δεν θα το μετανιώσετε...

0
Shares