Αφήνουμε το πλιγούρι σε αρκετό νερό για μία ώρα περίπου, ώστε να μουσκέψει καλά και να μαλακώσει. Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια. Στραγγίζουμε το πλιγούρι και το βάζουμε σε μια σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Σε ένα γυάλινο βαζάκι που κλείνει καλά (ή σέικερ) χτυπάμε το λάδι, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το κόκκινο πιπέρι. Περιχύνουμε με το μείγμα το πλιγούρι με τα ψιλοκομμένα λαχανικά και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε αμέσως το κισίρ σκέτο σαν δροσερή σαλάτα ή συνοδεύουμε με αυτό τις πίτες και τα ψητά μας.