Κισίρ

Υλικά:

  • 1/2 κιλό πλιγούρι
  • μαρουλάκια
  • 1 μεγάλο αγγούρι
  • 3-4 ντομάτες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια 
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • χυμός ενός λεμονιού
  • κόκκινο πιπέρι
  • αλάτι2-3

Αφήνουμε το πλιγούρι σε αρκετό νερό για μία ώρα περίπου, ώστε να μουσκέψει καλά και να μαλακώσει. Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια. Στραγγίζουμε το πλιγούρι και το βάζουμε σε μια σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Σε ένα γυάλινο βαζάκι που κλείνει καλά (ή σέικερ) χτυπάμε το λάδι, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το κόκκινο πιπέρι. Περιχύνουμε με το μείγμα το πλιγούρι με τα ψιλοκομμένα λαχανικά και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε αμέσως το κισίρ σκέτο σαν δροσερή σαλάτα ή συνοδεύουμε με αυτό τις πίτες και τα ψητά μας.

0
Shares

Σας αρέσει το site μας?

Ακολουθήστε μας στα social και δεν θα το μετανιώσετε...

0
Shares