Κολιοί με κάπαρη

Υλικά

  • 2 µεγάλοι κολιοί (εναλλακτικά µπορούµε να χρησιµοποιήσουµε σκουµπρί)
  • 1 φλυτζάνι κάππαρη, ξαρµυρισµένη
  • 1 ξερό κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο
  • ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδου κοµµένες
    σε φετούλες
  • 2 λιαστές ντοµάτες σε ελαιόλαδο,
    ψιλοκοµµένες
  • 1/2 κουτ. γλυκού ξερό θυµάρι, τριµµένο
  • 1/2 κουτ. γλυκού ξερή µατζουράνα,
    τριµµένη
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι από λευκό κρασί
  • αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι
  • 1 λεµόνι
  • ψιλοκοµµένος µαϊντανός
    για το σερβίρισµα

Καθαρίζουµε και πλένουµε τα ψάρια, τους ρίχνουµε το µισό λεµόνι και τα αλατίζουµε. Σε ένα µεγάλο τηγάνι µε καπάκι ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο και σοτάρουµε σε δυνατή φωτιά το κρεµµύδι και το σκόρδο. Περιµένουµε να µαλακώσουν και σβήνουµε µε το κρασί. Αφού εξατµιστεί προσθέτουµε την κάπαρη, τις λιαστές ντοµάτες, το θυµάρι, τη µατζουράνα και αλατοπιπερώνουµε. Μόλις πάρουν µια βράση, προσθέτουµε 100 ml νερό και τα αφήνουµε να βράσουν για 6-7 λεπτά. Προσθέτουµε τα ψάρια και χαµηλώνουµε τη φωτιά. Σκεπάζουµε µε το καπάκι και τα αφήνουµε να σιγοβράσουν για περίπου 5 λεπτά από την κάθε πλευρά (αναλόγως το µέγεθος), προσθέτουµε το υπόλοιπο λεµόνι και πασπαλίζουµε µε τον µαϊντανό.

Συνοδεύουµε µε δροσερή ρετσίνα, ζυµωτό ψωµί και ντοµατοσαλάτα ή µε ρύζι µπασµάτι.

Εγγραφή στο newsletter

Please enable the javascript to submit this form


0
Shares

Σας αρέσει το site μας?

Ακολουθήστε μας στα social και δεν θα το μετανιώσετε...

0
Shares