Χορτόπιτα με πράσο, σέσκουλα και σπανάκι

Υλικά (για ένα μέτριο ταψί)

Για το φύλλο

  • ½ κιλό αλεύρι μαλακό
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • Λίγο αλάτι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ηλιέλαιο
  • Λίγο νερό

Για τη γέμιση

  • ½ κιλό πράσο
  • ½ κιλό σπανάκι
  • ½ κιλό σέσκουλα
  • 600 γρ. τυρί φέτα
  • 5 αυγά
  • 1½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 350 γρ. μυζήθρα αλατισμένη
  • 1 φλιτζ. σιμιγδάλι
  • Αλάτι, πιπέρι

Για να ετοιμάσουμε το φύλλο, ζυμώνουμε όλα τα υλικά καλά και αφήνουμε το ζυμάρι να «ξεκουραστεί» για λίγο. Έπειτα, ανοίγουμε με τον πλάστη τα φύλλα σε αλευρωμένη επιφάνεια. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το σπανάκι, το πράσο και τα σέσκουλα κομμένα και τα τρίβουμε με αλάτι. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Σε λαδωμένο ταψί στρώνουμε δύο φύλλα (που τα αλείφουμε το καθένα με λάδι), ως βάση της πίτας. Έπειτα, καλύπτουμε με μία στρώση γέμισης όλη την επιφάνεια. Συνεχίζουμε με φύλλο - γέμιση - φύλλο - γέμιση. Κρατάμε για το τέλος δύο φύλλα λαδωμένα, που θα τα βάλουμε από πάνω. Αλείφουμε με λάδι την επιφάνεια της πίτας, τη χαράζουμε σε κομμάτια, ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε για 60 λεπτά περίπου στους 200ο C, με φωτιά πάνω και κάτω. Σημ.: Τη συνταγή αυτή μας εμπιστεύτηκε η κ. Τριανταφυλλιά Γουργιώτη από το εργαστήριο «Πλαστήρι» (www.plastiri.gr).

Εγγραφή στο newsletter

Please enable the javascript to submit this form


0
Shares

Σας αρέσει το site μας?

Ακολουθήστε μας στα social και δεν θα το μετανιώσετε...

0
Shares