«Μελαχρινό»

Υλικά: 

  • 15 αυγά
  • 15 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
  • 2 ποτήρια καρύδι χοντροκομμένο
  • ½ φλιτζανάκι κίτρο ποτό
  • ½ κουταλάκι σόδα Ξύσμα λεμονιού
  • ½ κουταλάκι κανέλα
  • ½ κουταλάκι γαρίφαλο
  • 1 κουταλιά κακάο Σιρόπι -Υλικά
  • 6 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 4 1/2 φλιτζάνια νερό
  • 3κουταλιές της σούπας μέλι θυμαράσιο

Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Σε άλλο σκεύος χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα. Αναμειγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί (εκτός του κίτρου) και τα προσθέτουμε στο μείγμα με τα κροκάδια, εναλλάξ με τη μαρέγκα λίγο-λίγο. Ρίχνουμε το γλυκό σε βουτυρωμένο ταψί. Αφού ψηθεί, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε. Το καταβρέχουμε με το κίτρο. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας για 5’ και σιροπιάζουμε κατευθείαν. Ψήσιμο στους 180ο C για 40'. Προσοχή: Δεν ανοίγουμε τον φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος, γιατί θα πέσει το γλυκό.

Εγγραφή στο newsletter

Please enable the javascript to submit this form


0
Shares

Σας αρέσει το site μας?

Ακολουθήστε μας στα social και δεν θα το μετανιώσετε...

0
Shares