Μαρμελάδα σύκο με ούζο

Υλικά
• 1 κιλό σύκα καθαρισμένα, κομμένα στα τέσσερα
• 400 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
• 40 γρ. ούζο
• 2 τμχ. αστεροειδής γλυκάνισος

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μεγάλο μπολ, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ. Την επομένη, αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ σε φαρδιά κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε να βράσει για 20-30 λεπτά, μέχρι η μαρμελάδα μας να δέσει. Τη μοιράζουμε καυτή σε αποστειρωμένα βαζάκια και διατηρούμε σε μέρος σκοτεινό και δροσερό.

Μια συνταγή της Κωνσταντίνας Φάκλαρη

Εγγραφή στο newsletter

Please enable the javascript to submit this form


0
Shares

Σας αρέσει το site μας?

Ακολουθήστε μας στα social και δεν θα το μετανιώσετε...

0
Shares