Ντοματοκεφτέδες της γιαγιάς

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 1 κιλό ντοματάκια Σαντορίνης
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός
  • 1/2 ματσάκι δυόσμος
  • 1/2 ματσάκι άνηθος αλάτι και πιπέρι λίγη ρίγανη αλεύρι (όσο να πλάθονται οι ντοματοκεφτέδες)
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)

Ξεπλένουμε κάτω από τη βρύση σε σουρωτήρι τα ντοματάκια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τα βάζουμε σε βαθιά γυάλινη σαλατιέρα και ρίχνουμε λίγο αλάτι. Εάν έχουν πολλά υγρά, τα αφήνουμε να στραγγίξουν στο σουρωτήρι. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο και τον άνηθο και τα ρίχνουμε σε μια λεκάνη. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί, προσθέτουμε τη ρίγανη, το πιπέρι και το αλάτι. Σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι και λίγο ελαιόλαδο και ζυμώνουμε τους ντοματοκεφτέδες, μέχρι να πλάθονται εύκολα και να γλιστρούν από το κουτάλι. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά τους ντοματοκεφτέδες. Μόλις ροδίσουν από τη μία μεριά, τους γυρίζουμε από την άλλη. Όταν ψηθούν κι από τις δύο πλευρές, τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα από το τηγάνι και τους ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν. Βάζουμε τους ντοματοκεφτέδες σε μια όμορφη πιατέλα και τους σερβίρουμε αμέσως, ζεστούς.

Συμβουλή: Αν θέλουμε, στα υλικά μας μπορούμε να προσθέσουμε ένα στρογγυλό κολοκυθάκι, ξυσμένο στον τρίφτη. Οι ντοματοκεφτέδες συνοδεύονται με τζατζίκι, φρέσκια σαλάτα εποχής και δροσερό λευκό σαντορινιό κρασί.

0
Shares

Σας αρέσει το site μας?

Ακολουθήστε μας στα social και δεν θα το μετανιώσετε...

0
Shares