Τσιζ κέικ με μέλι και κατσικίσιο τυρί

Υλικά

  • Για τη βάση
  • 200 γρ. µπισκότα τύπου digestive
  • 100 γρ. καρύδια
  • 200 γρ. βούτυρο ανάλατο λιωµένο

Για τη γέµιση

  • 500 γρ. µαλακό κατσικίσιο τυρί
  • 100 γρ. κρέµα γάλακτος
  • 4 κ.σ. καρύδια χοντροκοµµένα
  • ¾ φλ. µέλι φακοµηλιάς ή µέλι µε µαστίχα
  • 1 κ.γ. ξύσµα λεµονιού
  • ½ κ.γ. µαστίχα τριµµένη
  • Καρύδια, µέλι και φρέσκος δυόσµος
    για το σερβίρισµα

Ετοιµάζουµε τη βάση: Βάζουµε τα καρύδια, τα µπισκότα και το λιωµένο βούτυρο στο πολυµίξερ και δουλεύουµε για 4-5 λεπτά να θρυµµατισθούν και να ενωθούν καλά τα υλικά. Απλώνουµε το µείγµα σε φόρµα µε σούστα και το πιέζουµε µε τις παλάµες µας οµοιόµορφα ώστε στον πάτο να έχει παντού το ίδιο πάχος. Ανακατεύουµε µε το µίξερ το τυρί, το µέλι και την κρέµα γάλακτος να ενωθούν καλά. Αφήνουµε το µίξερ, ρίχνουµε µέσα τα καρύδια και ανακατεύουµε µε ξύλινη κουτάλα. Απλώνουµε την κρέµα επάνω στη βάση και βάζουµε στο ψυγείο 5-6 ώρες. Κόβουµε σε τρίγωνα και σερβίρουµε κάθε κοµµάτι ρίχνοντας στην επιφάνεια καρύδια, µέλι και φυλλαράκια δυόσµου.

Εγγραφή στο newsletter

Please enable the javascript to submit this form


0
Shares

Σας αρέσει το site μας?

Ακολουθήστε μας στα social και δεν θα το μετανιώσετε...

0
Shares