Πράσινη σαλάτα με γαρίδες και μανιτάρια

Υλικά:

  • 8 γαρίδες µεγάλες
  • 1 σαλάτα
  • Άγρια ρόκα χοντροκοµµένη
  • 1 ντοµάτα
  • 5 µανιτάρια φρέσκα
  • 1 κίτρινη, 1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο (για το τηγάνισµα)
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά για τις γαρίδες)

Για το ντρέσινγκ:

  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές σούπας ξίδι µπαλσάµικο
  • 2 κουταλιές της σούπας µουστάρδα
  • 3 κουταλιές της σούπας µέλι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

Σε άφθονο νερό πλένουµε καλά τα φύλλα της σαλάτας ένα-ένα και τα κόβουµε µε το χέρι σε κοµµάτια. Το ίδιο κάνουµε και µε τη ρόκα. Κόβουµε την ντοµάτα σε µικρά κυβάκια και τα φρέσκα µανιτάρια σε λεπτές φέτες. Τα τοποθετούµε όλα µαζί σε ένα µεγάλο ρηχό πιάτο. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουµε στο ελαιόλαδο την κόκκινη, την πράσινη και την κίτρινη πιπεριά, κοµµένες σε λωρίδες. Ρίχνουµε αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια τηγανίζουµε τις γαρίδες. Προαιρετικά, προσθέτουµε στο τηγάνι λίγο σκόρδο ψιλοκοµµένο. Τοποθετούµε όµορφα τις γαρίδες και τις πιπεριές πάνω από το µείγµα της φρέσκιας σαλάτας. Ετοιµάζουµε το ντρέσινγκ χτυπώντας όλα τα υλικά µαζί στο multi ή µε σύρµα σε ένα µπολ. Αν χρειαστεί, προσθέτουµε λίγο ελαιόλαδο ακόµη, µέχρι να πάρουµε ένα παχύρρευστο ντρέσινγκ. Περιχύνουµε µε αυτό τη σαλάτα µας και σερβίρουµε αµέσως.

Συµβουλή! Τα µανιτάρια µπορούµε να τα βάλουµε φρέσκα στη σαλάτα ή να τα σοτάρουµε µαζί µε τις πιπεριές στο τηγάνι.

Εγγραφή στο newsletter

Please enable the javascript to submit this form


0
Shares

Σας αρέσει το site μας?

Ακολουθήστε μας στα social και δεν θα το μετανιώσετε...

0
Shares