Τρούφες με γέμιση από κάστανο

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 800 γρ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
  • 8 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 80 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
  • 3 βανίλιες σκόνη
  • 200 γρ. τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα
  • 2-4 κ.σ. λικέρ τσέρι, μαρασκίνο ή αμαρέτο

Για την επικάλυψη: Τρούφα σοκολάτα υγείας, τρούφα σοκολάτα γάλακτος, τριμμένο καρύδι ή σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί.

Βράζουμε τα κάστανα σε μεγάλη κατσαρόλα με νερό και λίγο αλάτι. Μόλις είναι έτοιμα, τα καθαρίζουμε από την εξωτερική και την εσωτερική φλούδα με το χνούδι. Κρατάμε μερικά ολόκληρα κάστανα. Αλέθουμε στον μύλο τα υπόλοιπα κάστανα μέχρι να γίνουν πουρές. Τα αδειάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ και προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη άχνη. Ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τις βανίλιες, την τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα και το λικέρ. Τα χτυπάμε για λίγο στη χαμηλή σκάλα μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά. Αδειάζουμε το μείγμα σε γυάλινο μπολ και το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να δέσει. Έπειτα πλάθουμε μικρά μπαλάκια και περνάμε άλλα στην τρούφα σοκολάτα υγείας, άλλα στην τρούφα σοκολάτα γάλακτος κι άλλα στο τριμμένο καρύδι. Τα ολόκληρα κάστανα τα βουτάμε στη λιωμένη σε μπεν μαρί σοκολάτα κουβερτούρα και τα απλώνουμε σε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο στον πάγκο να κρυώσουν. Τα βάζουμε για λίγο στο ψυγείο κι έπειτα τοποθετούμε λίγα απ’ όλα σε μια όμορφη πιατέλα για να σερβίρουμε τους καλεσμένους μας ή να τα απολαύσουμε με τους αγαπημένους μας. Τα διατηρούμε στο ψυγείο σε κουτιά μέσα σε χάρτινα φορμάκια.

Μυστικό: Για πιο λαχταριστή γεύση, μπορούμε να περάσουμε όλα τα τρουφάκια από τη λιωμένη σε μπεν μαρί σοκολάτα κουβερτούρα και μετά να τα κυλήσουμε στην τρούφα σοκολάτας ή στο τριμμένο καρύδι.

Εγγραφή στο newsletter

Please enable the javascript to submit this form


0
Shares

Σας αρέσει το site μας?

Ακολουθήστε μας στα social και δεν θα το μετανιώσετε...

0
Shares