Κρεμμυδοκεφτέδες

Υλικά

  • 1 ½ κιλό βατικιώτικα κρεμμύδια, ξερά
  • 1-2 ντομάτες
  • Αλεύρι που
  • φουσκώνει μόνο του
  • Μάραθο ή δυόσμο
  • Μπίρα για τον χυλό
  • Ελαιόλαδογια το τηγάνισμα

Κόβουμε σε ροδέλες τα 2/3 των κρεμμυδιών και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο
ελαιόλαδο και χαμηλή φωτιά. Για την ακρίβεια τα βράζουμε μέσα στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν καλά και τα βάζουμε σ’ ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν.
Στη συνέχεια τα κόβουμε μ’ ένα μαχαίρι σε ένα ξύλο κοπής, όχι πολύ ψιλά. Τα υπόλοιπα κρεμμύδια τα τρίβουμε στον τρίφτη ή τα πολτοποιούμε στον μπλέντερ.
Σε ένα λεκανάκι ρίχνουμε τα τσιγαρισμένα και τα ωμά κρεμμύδια, τις ντομάτες που τις έχουμε κόψει σε πολύ μικρά κομμάτια και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε μπίρα έως ότου σχηματισθεί χυλός. Ρίχνουμε αλατοπίπερο,
το μυρωδικό μας (δυόσμο, μάραθο ή άλλο) και ανακατεύουμε ξανά.
Mπορούμε να προσθέσουμε στον χυλό λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι.
Βάζουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι, το αφήνουμε να κάψει και ρίχνουμε κουταλιές από το μίγμα που έχουμε φτιάξει.
Τους τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Εγγραφή στο newsletter

Please enable the javascript to submit this form


0
Shares

Σας αρέσει το site μας?

Ακολουθήστε μας στα social και δεν θα το μετανιώσετε...

0
Shares