Ζυμώνουμε τον κιμά με το μουλιασμένο ψωμί (στυμμένο) και τα μπαχαρικά. Πλάθουμε τους κεφτέδες. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα ζεματάμε σε βραστό νερό για ένα λεπτό περίπου. Τα αδειάζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Τα βάζουμε στη συνέχεια στο ταψί μαζί με τον τοματοπολτό διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό και το βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα. Βάζουμε από πάνω τους κεφτέδες, τους περιχύνουμε με τα χτυπημένα αυγά και τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για μία ώρα περίπου. Οι σουρβάν κεφτέδες σερβίρονται ζεστοί και συνοδεύονται από γιοφκάδες (ντόπιες χυλοπίτες) ή πατάτες τηγανητές.
Σημείωση: Η συνταγή είναι του chef Στέργιου Κοζάκη.