Μια γλυκιά τυρόπιτα από τη Σύρο με βάση τη ντόπια μυζήθρα (πλήρης λιπαρών) που θα λατρέψετε. Προσφέρεται ως έδεσμα του Πάσχα από τους Καθολικούς του νησιού και είναι πανεύκολη στην παρασκευή της. Ο ορισμός του comfort food, είναι ιδανική για ένα θρεπτικότατο πρωινό που θα λατρέψουν τα παιδιά κι εμείς θα απολαύσουμε παρέα με ένα φλυτζάνι αρωματικό φασκόμηλο (από τα πιο φημισμένα βότανα του νησιού) ή έναν ελληνικό αρωματισμένο με βασιλικό, όπως προτείνει το Φεστιβάλ Γαστρονομικού Πολιτισμού Σύρου.
Βάζουμε στο μίξερ και χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τη μυζήθρα σε κομμάτια, την κανέλα, το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε μέσα το μίγμα μας. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου μία ώρα στους 170-180 βαθμούς κελσίου. Ζεσταίνουμε το μέλι και περιχύνουμε την πίτα μας. Μόλις απορροφηθεί, πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.