Χοιρινό με κάστανα

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 1 κιλό χοιρινό κρέας κομμένο σε κομμάτια
  • 1 κιλό κάστανα
  • 1 ποτήρι καλό κόκκινο κρασί
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 1 ποτήρι φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού
  • 1 ποτήρι νερό
  • αλάτι και πιπέρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 3-4 πατάτες
  • 1 ποτήρι του νερού ρύζι για πιλάφι

Βράζουμε τα κάστανα σε μια κατσαρόλα με νερό και λίγο αλάτι για 30’ περίπου. Τα καθαρίζουμε από την εξωτερική και την εσωτερική φλούδα με το χνούδι, με προσοχή ώστε να μη σπάσουν. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το κρέας, γυρίζοντάς το απ’ όλες τις πλευρές. Μόλις μαλακώσει λίγο και ροδίσει ελαφρά, το σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Προσθέτουμε και τον χυμό πορτοκαλιού και αδειάζουμε το κρέας και τα κρεμμύδια σε βαθιά κατσαρόλα. Προσθέτουμε νερό, τα δύο φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπέρι, και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Μόλις το κρέας μαλακώσει και μείνει με λίγο ζουμί, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα βρασμένα κάστανα και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για ένα τέταρτο ακόμη, μέχρι να δέσει η σάλτσα του. Προσοχή στο ανακάτεμα, όταν ρίξουμε τα κάστανα στην κατσαρόλα (για να μη διαλυθούν). Συνοδεύουμε το φαγητό μας με φρεσκοτηγανισμένες πατάτες σε ροδέλες ή σπυρωτό ρύζι πιλάφι και σερβίρουμε αμέσως.

Εγγραφή στο newsletter

Please enable the javascript to submit this form


0
Shares

Σας αρέσει το site μας?

Ακολουθήστε μας στα social και δεν θα το μετανιώσετε...

0
Shares