Αφίρι με ψητές πιπεριές και κάπαρη

Για τη ζύμη
  • 4 μεγάλες
  • πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 σκ. σκόρδο
  • κομμένες στη μέση
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. κάπαρη πλυμένη και στραγγισμένη
  • 8 φέτες τυρί αφίρι
 
Για τη βινεγκρέτ
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. ξύδι λευκό
  • 20 γρ. μουστάρδα
  • 20 γρ. μέλι
  • αλάτι και
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Το αφίρι είναι ένα παραδοσιακό τυρί από παστεριωμένο πρόβειο γάλα. Έχει ευχάριστα πικάντικη γεύση, όταν καταναλώνεται ωμό και είναι ιδανικό για σαγανάκι στον φούρνο ή στο τηγάνι σβησμένο με λεμόνι. Συνοδεύεται από λευκά και ήπια κόκκινα κρασιά και τσίπουρο.

Σε δυνατό φούρνο, προθερμασμένο στους 200°C, ψήνουμε τις πιπεριές για 10 λεπτά από κάθε πλευρά. Αφού ψηθούν και μαλακώσουν τις τοποθετούμε σε μπολ, τις σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και τις αφήνουμε για 10 λεπτά. Φτιάχνουμε τη βινεγκρέτ, ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά. Αφαιρούμε τη φλούδα και όλους τους σπόρους από τις πιπεριές και τις κόβουμε σε λωρίδες. Κόβουμε το αφίρι στη μέση και μετά σε τρεις φέτες το κάθε ημικύκλιο. Τις ψήνουμε σε πολύ ζεστό, αλάδωτο τηγάνι για 5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρουν χρώμα. Τρίβουμε κάθε πιάτο με το σκόρδο και τοποθετούμε σε κάθε ένα 2 φέτες τυρί, τις λωρίδες της πιπεριάς και την κάπαρη, περιχύνουμε με την βινεγκρέτ και γαρνίρουμε με μαϊντανό. Σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με φρυγανισμένο ψωμί και λευκό αρωματικό κρασί από τις ποικιλίες Μοσχοφίλερο ή Μαλαγουζιά.

 

0
Shares

Σας αρέσει το site μας?

Ακολουθήστε μας στα social και δεν θα το μετανιώσετε...

0
Shares