Βράζουμε τα φασόλια για περίπου 45 λεπτά, προσθέτοντας το αλάτι στα τελευταία πέντε λεπτά του βρασμού. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι κάτω από τρεχούμενο νερό, τα αφήνουμε να στραγγίσουν και τα τοποθετούμε σε μια σαλατιέρα. Κόβουμε σε μικρά κομματάκια τις πιπεριές, τα καρότα και το κολοκύθι, ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και τον άνηθο, τεμαχίζουμε τα τοματίνια στη μέση και τα προσθέτουμε όλα μαζί στη σαλατιέρα.
Κόβουμε τη φλαμπουρίτσα σε φέτες και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχουμε ζεστάνει σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τις φέτες ίσα που να χρυσαφίσουν ελαφρά κι έως ότου αναδυθούν τα αρώματά του τυριού. Τοποθετούμε τις φέτες επάνω στη σαλάτα μας. Σε ένα μπολ ή πολυμίξερ, βάζουμε όλα τα υλικά του dressing και αναμιγνύουμε έως ότου ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε στη σαλάτα και ανακατεύουμε. Συνοδεύουμε με φέτες φρυγανισμένου χωριάτικου ψωμιού.