Σαλάτα με βανίλιες Φενεού

Μία θρεπτική, χορταστική, υγιεινή σαλάτα με τα φημισμένα Φασόλια Βανίλια που καλλιεργούνται στο οροπέδιο του Φενεού και τ’ αρώματα του δυόσμου από τη φλαμπουρίτσα, ένα τυρί ημίσκληρο με ελαστική μορφή που μοιάζει με χαλούμι ή ταλαγάνι.

Υλικά:

500γρ. φασόλια βανίλιες

1 πιπεριά πράσινη

1 πιπεριά κόκκινη

2 καρότα

1 κολοκύθι

4 κρεμμυδάκια φρέσκα

10 ντοματίνια

½ ματσάκι άνηθο

½ ματσάκι μαϊντανό

200 γρ. φλαμπουρίτσα

1 κ.γ. αλάτι

 

Για το dressing:

1 κούπα ελαιόλαδο

Χυμός από μισό λεμόνι

3 κ.σ. μουστάρδα

2 κ.σ. μέλι

1 κουταλιά φρέσκος δυόσμος

Άλατι και πιπέρι

 

 

 

 

 

Βράζουμε τα φασόλια για περίπου 45 λεπτά, προσθέτοντας το αλάτι στα τελευταία πέντε λεπτά του βρασμού. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι κάτω από τρεχούμενο νερό, τα αφήνουμε να στραγγίσουν και τα τοποθετούμε σε μια σαλατιέρα. Κόβουμε σε μικρά κομματάκια τις πιπεριές, τα καρότα και το κολοκύθι, ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και τον άνηθο, τεμαχίζουμε τα τοματίνια στη μέση και τα προσθέτουμε όλα μαζί στη σαλατιέρα.

Κόβουμε τη φλαμπουρίτσα σε φέτες και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχουμε ζεστάνει σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τις φέτες ίσα που να χρυσαφίσουν ελαφρά κι έως ότου αναδυθούν τα αρώματά του τυριού. Τοποθετούμε τις φέτες επάνω στη σαλάτα μας. Σε ένα μπολ ή πολυμίξερ, βάζουμε όλα τα υλικά του dressing και αναμιγνύουμε έως ότου ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε στη σαλάτα και ανακατεύουμε. Συνοδεύουμε με φέτες φρυγανισμένου χωριάτικου ψωμιού.

 

 

0
Shares

Σας αρέσει το site μας?

Ακολουθήστε μας στα social και δεν θα το μετανιώσετε...

0
Shares