Μεσσηνία - Χοιρινό με σέλινο

Υλικά

 

  • 1 κιλό χοιρινό μπούτι
  • ½ κιλού σέλινο
  • ½ κιλού πράσα
  • 3 κρεμμύδια
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια
  • 1 κ.γ. κορν φλάουρ

Παραδοσιακό πιάτο των Χριστουγέννων στη Μεσσηνία αλλά και τη Λακωνία είναι το χοιρινό με σέλινο και πράσο. Αγαπημένο φαγητό με δυο αγαπημένα υλικά του χειμώνα.
Μαρινάρουμε αποβραδίς ούμενη το χοιρινό, βάζοντάς το σε ένα μπολ με ½ κούπα ελαιόλαδο και ½ κούπα χυμό λεμονιού. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο όλη νύχτα.
Κόβουμε τα πράσα σε μικρά κομμάτια και τα ζεματάμε σε λίγο αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε. Κόβουμε και το σέλινο σε μικρά κομμάτια και το ζεματάμε κι αυτό. Το σουρώνουμε επίσης. Σε πλατιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε πολύ ελαφρά το κρεμμύδι στο λάδι. Σουρώνουμε το κρέας, το αλατοπιπερώνουμε, το προσθέτουμε στη κατσαρόλα και το ροδίζουμε από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε 2-3 φλιτζάνια νερό ζεστό και αφήνουμε να σιγοβράσει μισή ώρα περίπου. Προσθέτουμε το σέλινο και τα πράσα, ρίχνουμε αλάτι και λίγο πιπέρι και το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να μείνει με ελάχιστο ζουμί.

Χτυπάμε πολύ καλά τα ασπράδια, ρίχνουμε τους κρόκους, διαλύουμε το κόρν φλάουρ σε 3 κουταλιές νερό και το ρίχνουμε στα αυγά. Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε λίγο-λίγο 4-5 κουταλιές ζωμό από την κατσαρόλα ανακατεύοντας καλά για να μη κόψει το αυγό.Ρίχνουμε το μίγμα στη κατσαρόλα κουνώντας καλά να πάει παντού. Στη πρώτη βράση το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Περιμένουμε 5-10 λεπτά και σερβίρουμε.

Εγγραφή στο newsletter

Please enable the javascript to submit this form


0
Shares

Σας αρέσει το site μας?

Ακολουθήστε μας στα social και δεν θα το μετανιώσετε...

0
Shares